Impresii de vacanţă (I): Baile Tuşnad

4

Postat de Geocer | in categoria calatorii, vacanta | pe data de 03-08-2011

M-am întors de câteva zile din concediu, dar încă n-am apucat să-mi fac publice impresiile. Nu-i nimic, mai bine mai târziu decât niciodată, nu-i aşa?
Practic am stat în Băile Tuşnad, dar aceasta e o staţiune mică, n-ai mare lucru de făcut pe-acolo, aşa încât am mai plecat încolo şi încoace ca să nu ne plictisim. O singură zi am stat în staţiune, în rest am fost pe drumuri.
Băile Tuşnad este amplasată pe Valea Oltului, la intrarea în judeţul Harghita când vii dinspre Braşov. Se spune că izvoarele sale cu ape termale şi minerale ar fi recomandate pentru boli cardiovasculare şi pentru hiperaciditate gastrică (exact ce mi-ar trebui mie), doar că eu n-am văzut pe-acolo niciun izvor. E adevărat că nici nu le-am căutat (pe hartă figurează mai multe).
Peisajul din jur este deosebit, cu munţi acoperiţi de păduri de conifere ce coboară până în staţiune. Iar la marginea pădurii, multe tufişuri de zmeură crescută ca şi floră spontană. Aşa că, în prima seară, am dat o raită prin zmeuriş şi ne-am făcut plinul cu aceste gustoase şi aromate fructe de pădure.
O atracţie pentru turişti este şi lacul Ciucas, cu pavilionul său ce figurează pe toate imaginile din Tuşnad Băi. În mod normal, ar trebui să fie o zonă de agrement, dar singurul agrement este servitul mesei pe malul său, ori pe acea pasarelă ce leagă pavilionul de mal. Bărcile nu mai pot circula pe lac din cauza vegetaţiei abundente, fapt ce dă o notă proastă autorităţilor locale care ar trebui să se preocupe de curăţarea acestuia.
În rest, n-ai ce vedea în staţiune. Aşa că o să vă las în compania albumului cu poze pe care le-am făcut acolo.

Comments (4)

Am fost si eu acum cativa ani la Tusnad.Frumoase locuri si de neuitat.Nu stiu cum o mai fi acum in statiune…
Asa cun spui si tu peisajul este superb.

Elena, nu cred ca sunt cine stie ce schimbari fata de ceea ce era acum cativa ani.

„Nu ai ce vedea in statiune” !!!
Poti face trasee de dificultate medie pe muntii din jur. Padurile sunt minunate, gasesti functie de sezon toate fructele de padure bastinase. Atentie insa, iti trebuie curaj,traseele sunt in paragina, adica cararile s-au napadit cu vegetatie iar marcajele sunt sterse de mult de ploi. In plus, dupa ora 18:00, chiar daca soarele e pe cer, ies ursii de prin ascunzatori dupa mincare, si poti fi sigur ca te vad ei primii. In ce ma priveste, am avut noroc, m-au examinat, si au decis sa fuga. Daca mergi mai mult (circa 2h) dai de muntii cheliti de UDMR. Vorbesc despre muntii de la vest de Tusnad. Mai poti merge si spre Sf.Ana, un traseu mai umblat….
Locul e bun pentru oamenii care vor sa fuga de zgomotul si poluarea orasului, si sa se odihneasca in natura. Mi s-a parut teribil de odihnitor ca nu auzi romaneste; ca sa auzi trebuie sa platesti (le e foame si maghiarilor).

Da, ai dreptate, poti face trasee foarte frumoase in jurul statiunii. Dar in statiunea propriu-zisa chiar ca nu ai mare lucru de vazut.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.