Impresii de vacanţă (II): Lacul Sf. Ana

16

Postat de Geocer | in categoria calatorii, vacanta | pe data de 04-08-2011

Înainte să plec în concediu am citit acest articol al lui Răzvan Pascu despre Lacul Sfânta Ana şi m-am întrebat dacă ar avea rost să mai scriu şi eu despre subiect, având în vedere faptul că Răzvan a avut grijă să descrie în amănunţime atât modul în care se ajunge acolo, cât şi ceea ce se poate vedea în zonă. Totuşi, măcar câteva poze trebuie să postez, nu?
Era o zi însorită şi călduroasă cea în care am fost noi pe-acolo, aşa că plimbarea de la locul de campare până la lac şi înapoi a fost plăcută. În plus, am înconjurat şi lacul, traseul având cam 1,5 Km. Zona este rezervaţie naturală şi există un Eco Club care se ocupă de administrarea acesteia. Nu străluceşte de curăţenie, dar nici nu găseşti mizeria de printr-alte părţi. Se vede că este un loc îngrijit, nu lăsat la voia întâmplării.
Ai voie să faci grătar, cu condiţia să nu faci focul direct pe sol. Ai voie să te şi scalzi în apa limpede şi rece a lacului, poţi să te plimbi şi cu barca, deci sunt destule posibilităţi de agrement. Bineînţeles, se face şi plajă.
Cu toate că se spune că în apele lacului nu trăieşte nicio vieţuitoare din cauza gazelor mofetice emanate de pe fundul acestuia, vă jur că am văzut cu ochii mei peştişori ieşiţi din ouă de curând, ba chiar şi nişte broaşte. Nu-mi fac probleme în privinţa modului în care au ajuns broaştele acolo, căci ele sunt amfibii, deci au venit din pădurea care înconjoară lacul. Dar peştişorii? Cine să fi depus icrele, dacă nu există alţi peşti mai mari în apa lacului, şi cine le-o fi fecundat? Să fi adus cineva, acum câţiva ani, nişte peşti de prin alte părţi ca să încerce să populeze lacul? Mister total! Am încercat să-i pozez, dar erau aşa de mici încât nu se văd în poze.
Cam atât despre lac, acum iată albumul cu poze făcute acolo.


Comments (16)

Pentru impresii de vacanta iti recomand si site-ul http://amfostacolo.ro/.
Si eu am calatorit saptamana trecuta prin Ardeal si acest site mi-a fost de un real folos in alegerea pensiunilor la care sa ne cazam.

Multumesc pentru sugestie. O sa trec pe-acolo.

Nu inteleg ce se intampla si nici daca alti vizitatori iti pot vedea albumele, dar eu nu pot sa-l vad nici pe cel publicat in seara aceasta, nici pe cel postat aseara. Sau nu ai postat inca pozele din micuta ta vacanta?

Claudiu, merci pentru observatie. Nu facusem publice albumele. Sper ca acum se vad.

Se vad, chiar foarte bine. Am simtit prin ele aerul racoros de la munte. Multumesc pentru imaginile proaspete!

faine fotografii, George. distracție plăcută în continuare.

Merci, Bogdat. Dar intre timp am revenit la munca 🙁

Nu vad pozele.

Marada, incearca sa faci click pe locul unde ar trebui sa fie pozele. O sa te duca la albumul pe care l-am incarcat in Picasa web album si o sa le poti vedea una cate una. Sper!

da,
recunosc talentul tau de a povesti si de a descrie ceea ce vezi
🙂

Multumesc, AMD. Esti prea buna.

Foarte frumoase fotografiile si povestea ta! Orice s-ar spune, Romania are locuri extraordinare, ce merita a fi explorate…

Iulia, ai perfecta dreptate: Romania are multe locuri extraordinar de frumoase. Eu am mai scris de-a lungul timpului si despre altele.

Merita sa-ti petreci cateva zile aici la sf.Ana.Frumusete absoluta.
Multumesc Geocer!

Frumusete, liniste, aer curat. Intr-adevar, merita!

salut,
nu se ajunge greu la lac greu este drumul de la bixad pina la intersectia cu baile Balvanyos, locul este superb am fost pentru a4a oara anul acesta m-am intors de curind , asa este un loc curat cu toate ca pentru 10 lei care se ia taxa cort +masina ar trebuii macar 1-2 toalete (zona mare de campare) erau necesare , apa potabila care este cam lipsa ,(unii m-ai beau si apa)in schimb au asfaltat drumul pina la lac m-ai putin zona de parcare de jos de la lac = ma rog una peste alta zona e super simarita sa mergeti acolo si inca ceva neaparat trebuie sa dati mina cu ursul care vine infiecare seara sa-si ia masa la tomberon. Acum 2 ani la-m gasit in portbagaj noroc ca la-m simtit si l-am luat la goama , aproape ca ne-a ignorat dar au plecat pina la urma erau 5 .
Lasind deoparte limba care se vorbeste acolo consider ca ar trebui sa se faca mult m-ai mult in privinta zonelor de campare ar fi pacat …sa speram….si imi doresc ca la urmatoarea data cimd voi sosii acolo sa gasesc informatii scrise si in LIMBA ROMANA alt fel am crezut ca am trecut granita in Ungaria …cu bine

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.