Impresii de vacanţă (III): Sighişoara

8

Postat de Geocer | in categoria calatorii, Fără categorie, vacanta | pe data de 08-08-2011

Etichete:

Având în vedere faptul că în perioada în care am fost la Băile Tuşnad se desfăşura festivalul medieval de la Sighişoara, am decis să tragem o fugă şi până acolo. Era vorba de cca. 130 Km, deci distanţa nu era foarte mare. Trecusem cândva prin oraş, dar nu mă oprisem să vizitez vechea cetate, aşa că totul a fost nou pentru mine.
Sighişoara este un oraş foarte frumos, iar cetatea medievală de pe colină îl face şi mai atractiv. Bineînţeles că în zilele în care s-a desfăşurat festivalul medieval numărul turiştilor a crescut în mod simţitor, spaţiile de cazare fiind ocupate în totalitate. N-am putut sta la spectacolele ce aveau loc seara, dar şi în cursul zilei erau destule lucruri de văzut. Cavalerii făceau demonstraţii de lupte cu diverse arme specifice evului mediu, puteai învăţa să tragi cu arcul, iar cei amatori de senzaţii tari puteau să se lase prinşi în jugul călăului, unde li se simula decapitarea. Un mic specatcol de iluzionism şi demonstraţia de măiestrie a unui nobil sticlar completau aerul medieval al sărbătorii. În concluzie, Sighişoara este un oraş ce merită vizitat, atât în afara zilelor în care se ţine festivalul medieval, dar mai ales în cursul acelor zile. Iar acum, ca de obicei, poze.

Comments (8)

Nu trebuie ratată niciodată o astfel de ocazie… Gânduri bune!

Lisandrule, tu nu pleci in concediu?

și noi am trecut pe la Sighișoara, dar înaintea festivalului… am fost plăcut impresionat de curățenia și calitatea serviciilor precum și de faptul că aproape toate clădirile lor vechi sunt foarte bine întreținute. un oraș care își merită turiștii. frumoase fotografiile tale, George.

Bineinteles ca-si merita turistii. Si am mai vizitat un oras la care nu ma asteptam sa fie asa de curat si de frumos: Targu Secuiesc. Cred ca o sa public cateva poze si de-acolo. Merita!

Nu vad micii si berile. Unde sunt gratareleeeeee?

Se servea doar gulas la ceaun. Am si luat o portie, de altfel. Bun!

N-am văzut Sighișoara, am o tristețe din cauza asta.
Sper să se întâmple cândva!!
Dacă mă întrebi ca și pe Cris, să știi că plec, dar un picuț mai încolo!
Seară bună!

Gina, un week-end este suficient ca sa vizitezi Sighisoara. Iar de la Pitesti pana acolo (cu masina) se fac cam 4 ore. Asa cum ziceam, merita!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.