Ceauşeştii: un subiect răsuflat

1

Postat de Geocer | in categoria aberatii, tv | pe data de 14-09-2011

Nu ştiu din ce cauza şi cu ce ocazie, cel puţin una dintre televiziunile noastre s-a apucat să dezgroape un subiect atât de răsuflat precum cel al vieţii familiei Ceauşescu. Nu cred că mai interesează pe absolut nimeni ce spunea Nicu Ceauşescu în 1990 sau 1991 când se afla în Spitalul Penitenciar Jilava. Cât despre faptele pentru care a fost arestat, acum par chiar rizibile!
Se tot reia (de exemplu) un fel de rechizitoriu pe care-l face un reporter ce „descoperă” în biroul lui Nicu Ceauşescu 3 cartuşe de Kent şi 2 sticle de whisky. Păi dacă pentru asta a fost el băgat la puşcarie, atunci mai bine de jumătate din populaţia României ar trebui să meargă la zdup!
Pentru un tânăr care n-are habar cum se trăia acum 23 de ani, „luxul” Ceausestilor este trai modest, dacă-l compari cu ceea ce vedem zilnic la televizor. Să luăm doar cazul lui Becali ce se afişează aproape zilnic lăfăindu-se pe jilţul său aurit sau în Maybach-ul de 500 de mii de euro. Nu-i aşa că dictatorul trăia mai modest şi mai discret decât el? Şi măcar de-ai putea jura pe cruce că averea lui Gigi a fost dobândită în mod legal, corect, prin muncă. Eu unul, n-aş jura!
Pe de altă parte, pentru noi cei care am trăit acele evenimente, este un fel de învăţătură de minte: în timp ce în 1990, marea majoritate a populaţiei căsca gura la astfel de „dezvăluiri incendiare” prezentate de televiziune, alţii îşi vindeau televizorul ca să înceapă o afacere. Ca să nu mai zic de cei ce participau la tot felul de manifestaţii diversioniste pro sau contra lui Iliescu, manifestaţii care n-au servit decât drept perdea de fum la adăpostul căreia cei ce ştiau ce au de făcut s-au pus pe treabă şi s-au îmbogăţit fără prea multe probleme.
Cam acest gen de reflecţii îmi inspiră reluarea fără niciun rost şi fără nicio noimă a rasuflatului subiect „Ceauşeştii”.

Comments (1)

[…] Având în vedere că ziua de azi, prima zi de şcoală, nu am petrecut-o ca şi elevă pentru prima dată după mult timp, […]

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.