Drumurile noastre, poate …

9

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 04-09-2011

Sper că vă amintiţi frumoasa şi celebra melodie a lui Dan Spataru ale cărei versuri au fost în mod automat parodiate devenind „Se vor asfalta, vreodată” în loc de „Se vor întâlni, vreodată”.
Ei bine, eu aş zice altfel: Drumurile noastre, poate, vor arăta cândva ca pe hartă!. Să mă explic: atunci când plec la drum prin ţară iau la mine o hartă foarte detaliată. Pe ea găsesc toate drumurile şi scurtăturile posibile. Necazul este că pe teren întâlneşti nişte situaţii de tot rahatul.
Acum câţiva ani mi s-a întâmplat la Buzău. Am descoperit pe hartă un anumit drum ce unea 2 localităţi oarecare. Drumul exista, numai că era unul extrem de prost. Trecea pe izlazul comunal, apoi intra în pădure şi devenea drum forestier şi tot aşa. Ajunseserăm să credem că ne-am rătăcit, că harta era eronată, ne şi vedeam înnoptand în pădure şi dormind în maşină. Când am ieşit din nou la asfalt, ne-am simţit cei mai fericiţi oameni din lume.
Anul ăsta, la fel: Ca să ne întoarcem de la Sighişoara la Băile Tuşnad am ales un drum care trecea prin Baraolt. La început părea excelent: asfaltat de curând, ca-n palmă de bun. Dar fericirea n-a ţinut mai mult de 10 Km, căci după aceea am constatat că avem de trecut prin nişte cariere de piatră, apoi pe drumuri pe care doar basculantele circulau nestingherite. Nici semnal GPS nu mai era pe-acolo, aşa că puteam să ne rătăcim liniştiţi. Din fericire, harta era exactă şi am ajuns într-adevăr la Baraolt, apoi ne-am continuat drumul spre destinaţia noastră. Şi totuşi, pe hartă nu era nicio diferenţă între drumul asfaltat şi cel pietruit. De-aia ziceam: Oare vor arăta vreodată, drumurile noastre, la fel ca pe hartă?

Comments (9)

Din pacate avem surprize la tot pasul…. chiar si drumurile care sunt asfaltate pot fi pline de gropi, parca trebuie sa fii la concurs de slalom ca sa poti trece de ele….in schimb exista cateva artere in orasele mari care se asfalteaza in fiecare an…..sa fie vorba doar de anumite interese ???

Piesa asta este hit, Dan Spătaru n-a murit!

Never. Cât aş fi eu de optimist, tot nu pot spune că se va schimba ceva în bine, la un moment dat…

Mare dreptate ai Geocer!
Anul trecut prin tinuturile Dornelor, una am citit pe hartă şi cu altceva ne-am întîlnit pe traseu.A trebuit să facem cale-ntoarsă….
O zi buna!

Exemplu de drum prost chiar in jud. Arges: Curtea de Arges – Campulung!
Si tot in Arges vreo 15 km de la Lacul Vidraru spre Balea.

Da, asa este! Dar pe astea din jurul meu le stiu dinainte de a pleca la drum in ce stadiu sunt. Pe cele din Harghita si Covasna, n-aveam de unde sa le stiu.

Mai curand poti spera sa se schimbe harta, nu drumurile!

Nu stiu de ce te miri de inadvertentele de pe o harta la asemenea scara si care reprezinta suprafete atat de ample – eu am surprize similare pe un simplu „Ghid al Timisoarei” (si nu numai pe UNUL – anumit – dintre ghiduri, ci cam pe toate, chiar daca pe fiecare sunt ALTE greseli): strazi (existente in realitate) lipsa pe ghid (sau plasate aiurea), strazi care pe ghid se prelungesc si dupa intersectii la care in realitate se termina, strazi care pe harta se intersecteaza desi in realitate una e o fundatura care se termina inainte de a ajunge la cealalta etc. Noroc de faptul ca sunt timisorean vechi si ca imi cunosc orasul (si in plus – dupa atatia ani de taximetrie – am inceput sa le invat pe de rost)…

drumurile noastre poate se vor asfalta vreo data ,drumurile si masina drumurile stricaciunea

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.