Răspunsuri la întrebări publicitare

6

Postat de Geocer | in categoria publicitate | pe data de 30-10-2011

De la o vreme, creatorii de reclame nu se mai mulțumesc să ne bage pe gât un slogan care să ne determine să cumpărăm produsul promovat de ei. Acum încearcă să creeze o oarecare interactivitate cu noi, cei care stăm în fotoliu, ne bem berea și așteptăm continuarea filmului întrerupt (prea des) de reclame (prea lungi). Și iată ce ne întreabă stimabilii:
– Ce vor bărbații? Hehehe, să vă spun eu? Parcă voi nu știți? Femei și iar femei, sex și din nou sex! E așa greu de priceput, stimați creatori de clipuri publicitare?
– Tu cu cine faci banking? Eu? Cu nimeni! Ar trebui? Mă obligă cineva? Au dat ăștia vreo lege în acest sens? Recunosc, ăștia sunt în stare de orice, dar până acum parcă nu am auzit să ne oblige să facem banking. Și, apropo, ce-i ăla banking? Scuze, dar eu nu știu limbi de-astea străine. Ați putea fi atât de amabili încât să-mi traduceți? Altfel, s-ar putea să cred că a face banking înseamnă a face amor cu o femeie pe o bancă în parc. La atâta mă duce pe mine mintea, doar sunt bărbat și v-am spus puțin mai sus ce vor bărbații!

Viața e o boală mortală!

5

Postat de Geocer | in categoria aberatii, De-ale mele | pe data de 28-10-2011

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine, când văd cât de multe pericole descoperă specialiștii și cercetătorii în ultima vreme, parcă mă apucă un fel de lehamite față de toate cercetările astea făcute pe bani mulți și care atrag atenția asupra unor pericole nebănuite.
Nu-i așa că am mâncat cu toții multe mere? Și nu vorbesc despre merele din import (care ar putea conține cine știe ce substanțe chimice cu care au fost stropite). Eu mă refer la mărul din grădina părinților mei, cel din care mănânc mere de când mă știu. Știați cât de periculoase sunt acele mere? Ei bine, nici eu nu știam până acum!
În primul rând, țin să va anunț că merele conțin un acid care atacă smalțul dinților. Deci, dacă mâncați multe mere, aveți toate șansele să faceți carii dentare. Dar asta nu-i nimic! Până la urmă, o carie se poate repara. Dar ce te faci când aflii că sâmburii merelor (nu-i așa că sunt gustoși? eu îi mănânc mereu!) conțin CIANURĂ!. Deci, dacă o să mâncați într-o zi prea multe mere, iar sâmburii or să vă tenteze și o să-i mâncați și pe aceștia, aveți toate șansele să dați ortul popii otrăviți cu cianură. Și cu dinții cariați, pe deasupra.Păi cum o să fie să va prezentați în ceruri, morți prin otrăvire și cu dinții cariați? Mai mare rușinea, este?

Ipocrizie tipic românească

9

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 25-10-2011

În 1990, un important ziar romanesc publica un articol intitulat „Băi, maiestate!”. Era un pamflet foarte acid la adresa Regelui Mihai. În același an, Ion Iliescu spunea despre Regele Mihai că nu este decât o „relicvă a istoriei”. De altfel, cât timp a fost președinte, Iliescu a refuzat să-i acorde Regelui dreptul de a-și revedea țara natală și de a se închina la mormintele părinților. Și dacă a fost nevoie, a impus cu forța această interdicție. În plus, atunci când vorbea despre Majestatea Sa, folosea apelativul „fostul suveran”.
În 1990, mii de români adunați prin piețe publice scandau împotriva monarhiei, iar alte milioane aflate în fața televizoarelor îi aplaudau și se simțeau alături de ei.
Și ce vedem noi azi, dacă ne uităm la televizor, sau citim presa? Majestatea Sa, Regele Mihai I al României este omagiat de către toată suflarea carpato-danubiano-pontică la împlinirea vârstei de 90 de ani. Să-i dea bunul Dumnezeu sănătate și să trăiască încă mulți ani de-acum încolo.
Dar nu asta-i problema mea. Ci faptul că îl văd pe Iliescu la televizor urandu-i și spunând că e o mare personalitate, că actul de la 23 August 1944 a fost ceva istoric, că a ajutat enorm de mult România etc. etc.
Apoi, văd că toate ziarele, revistele, televiziunile, posturile de radio, mă rog, toate mijloacele mass-media se arată extrem de entuziasmate de discursul Regelui în Parlament, de sărbătoarea organizată cu ocazia acestei impresionante vârste împlinite de către Majestatea Sa, de fastul, dar în același timp modestia cu care s-au desfășurat evenimentele, de personalitățile importante care au ținut să fie prezente la București cu acest prilej.
Și-atunci, eu, om simplu, ce să înțeleg? Că monarhia este un regim anacronic, așa cum zicea d-l Iliescu acum 20 de ani, sau că monarhia ar fi reușit să ducă România mult mai sus decât (mizeria în care) se află azi?
Ziceam ceva de ipocrizie, în titlu. Cred că ăsta-i răspunsul!

Cine se-aseamănă se adună și petrec toți împreună

0

Postat de Geocer | in categoria Basescu | pe data de 25-10-2011

Dacă te duci la o paranghelie la Cioabă, e tare mișto. Vin maneliștii să-i cânte la ureche, se taie și se frig la proțap miei, porci și alte orătănii, se încinge câte o horă mare, câte o sârbă, mă rog, e antren. Ba, dacă ești președinte, s-ar putea ca întâia doamnă a țării să primească și vreun un colier din aur.
Și la Bercea Mondialu’ e tare mișto când face câte un bairam. Lume multă, mâncare, băutură, muzică dintr-aia de-a noastră, bancnote lipite pe fruntea cântăreților, sau băgate în sânul cântărețelor, treburi frumoase, ce să mai discutăm.
Ați văzut vreo chestie dintr-asta la sărbătorile Casei Regale? Haida-de! Lume pusă la 4 ace, sobrietate, muzică clasică, discursuri într-un limbaj elevat…
Păi și-atunci de ce-i cereți fraților lui Băsescu să ia parte la discursul din Parlament al Regelui Mihai, sau la aniversarea celor 90 de ani ai Majestății Sale? Hai să fim serioși, ce naiba! Dacă era aniversarea lui Cioabă sau a lui Bercea Mondialu’, atunci ar fi meritat să facă un efort că să participe. Dar așa?

Băsescu și UE

2

Postat de Geocer | in categoria Basescu, UE | pe data de 23-10-2011

Iar a făcut Băse pe viteazul, înainte de nu știu ce întâlnire importantă a liderilor din țările UE. Cică noi, românii, plătim indecizia celor din zona Euro, iar el, Marele Conducător, s-a săturat să le dea ăstora bani, în loc să-i dea la PDL ca să câștige alegerile de anul viitor. Așa că le-a zis-o de la obraz, înainte de a pleca la acea întâlnire.
Parcă-l văd că la Bruxelles încearcă din nou să vorbească cu Sarko sau cu Berlusconi, iar ăia nici nu-l bagă-n seamă. Așa e când te dai viteaz și-ți arăți mușchii la tine acasă: când ieși în lume îți spun ăia să te-ntorci acasă, să nu se mai împiedice oamenii de tine pe-acolo

Dedicație specială de la nașul mare

1

Postat de Geocer | in categoria muzica | pe data de 21-10-2011

Pentru toți cei care au expertiză în loc să aibă experiență, pentru toți cei care în loc să meargă undeva merg într-o locație, pentru toți cei care au look, charismă și rating, pentru cei de la marketing sau pentru cei care nu au un serviciu, ci un job.
Tuturor acestora, în această seară le dedic geniala melodie a celor de la Trupa Taxi.
Taxi – Americanofonia

Normalitate la Prima TV

4

Postat de Geocer | in categoria cronica carcotasilor, tv | pe data de 20-10-2011

Prima TV a decis să anuleze emisiunea „Cronica Cârcotașilor” de aseară, iar Șerban Huidu a stat departe de ochii presei și n-a încercat în niciun fel să se dezvinovățească pentru ceea ce a făcut, dimpotrivă, a declarat că dorește să se facă dreptate și că este gata să suporte consecințele imprudenței sale. Mi se par două gesturi de normalitate într-o țară în care devine din ce în ce mai normal să vezi oameni bătuți în plină stradă sau prin cluburi, agresorii scăpând bazma curată fără prea mare efort.
Pentru Prima TV, decizia de a anula emisiunea de aseară a fost una complet ne-comercială. Vă închipuiți ce rating ar fi făcut?
Prin comparație, vă pot povesti ce s-a întâmplat acum 17 ani în Franța. Patrick Poivre d’Arvor era unul dintre cei mai apreciați prezentatori ai Jurnalului de la ora 20 de pe TF1 (cel mai puternic post TV francez). La începutul anului 1995, fiica sa în vârstă de doar 20 de ani s-a sinucis. În seara morții, Patrick a prezentat Jurnalul de la ora 20 ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. A făcut un rating imens! Așa s-ar fi întâmplat și cu Cronica, sunt sigur de asta. E adevărat că ar fi fost criticați de toată breasla jurnalistică pentru acest gest, dar ar fi încasat o grămadă de bani din publicitate, așa că ar fi putut să nu le pese. Dacă le-a păsat, înseamnă că au dat dovadă de normalitate, nu de lăcomie.
Nu vreau să-i laud mai mult, căci nu se știe niciodată. Dar, pentru moment, acestea sunt faptele.

Japonia

2

Postat de Geocer | in categoria Japonia | pe data de 19-10-2011

Tocmai am citit undeva că Franța a fost detronată din fruntea țărilor având cele mai bune restaurante în ghidul Michelin. De cine? De către Japonia. Deci, japonezii au 29 de restaurante „de 3 stele”, pe când Franța doar 25. Cele 3 stele Michelin n-au nicio legătură cu stelele hoteliere, parctic restaurantele ce obțin 3 stele Michelin fiind cele mai bune.
Bine, dar parcă noi lăsaserăm Japonia într-o situație groaznică, acum câteva luni. Vă amintiți? Cutremur, tsunami, Fukushima, accident nuclear. Nu-i așa că nu ați mai auzit nimic de toate astea în ultima vreme? Ce s-o fi întâmplat? Au pus embargou pe știrile despre subiectele astea? Sau și-or fi rezolvat deja problema? Poate că și-au rezolvat-o, dar n-ar trebui să se știe și cum au procedat?
Mie chiar mi se pare ciudată această tăcere a mass-media în legătură cu ce se mai întâmplă în Japonia. Dar până una alta, să-i felicităm pentru că au mai multe restaurante de top decât Franța, că altceva tot nu putem face.

Mi s-a făcut frică să mai conduc

12

Postat de Geocer | in categoria cronica carcotasilor, De-ale mele | pe data de 17-10-2011

Sincer, după ce-am văzut ce se poate întâmpla dacă un șofer cu o mașină puternică face o prostie precum cea făcută ieri de Huidu, pur și simplu mi s-a făcut teamă să mai plec la volan. Oricând mi se poate întâmpla același lucru: să circul liniștit, regulamentar, iar la o curbă să mă trezesc cu un „tanc” în față și să mă ciocnesc frontal de el, iar în secunda următoare să fiu mort. De fapt, oricărui șofer i se poate întâmpla același lucru!
Și știți care-i culmea? Că șoferi aroganți și cu mașini puternice întâlnești la tot pasul. Mie mi s-a făcut teamă pentru că am văzut ce s-a ales din Logan și din cei ce se aflau în el, dar cei care au mașini la fel de puternice ca Huidu își vor spune: „Ai văzut? A făcut praf un Logan, dar ai lui n-au pățit mai nimic. Asta da, mașină. Bine că mi-am luat și eu una la fel. Mă simt mai în siguranță, acum!”
Iar mâine (ba chiar azi), vor ieși cu și mai mult tupeu pe șosea, cu și mai multă aroganță. Că doar știu încă de la început că mașina îi protejează. Ce le pasă de ceilalți, de cei a căror viață o pun în pericol? Important e că ei se simt în siguranță.
Sper din tot sufletul că Justiția va face dreptate în acest caz, iar în ceea ce-l privește pe Huidu, chiar nu mi-l mai pot imagina revenind „pe sticlă”, după o astfel de ispravă!

Muzica de ieri și de azi

10

Postat de Geocer | in categoria muzica | pe data de 15-10-2011

Cum în dimineața asta eram în pană de inspirație, l-am întrebat pe studentul de fiu-meu: Ia zi-mi, măi băiatule, despre ce să mai scriu pe blog?” După o îndelungă cugetare și după ce și-a terminat de citit pasajul din Biblie pe care-l începuse, mi-a răspuns: „Scrie despre muzică din ziua de azi, mai tată! Despre ăștia care nu spun în toată viață lor cât spuneau alții într-o piesă!”
„Aha, zic, despre muzica asta pe care eu o numesc ‘pentru handicapați’. Ai dreptate, măi băiatule, s-ar merita să scriu câteva rânduri.”
Așa că iată-mă pe subiect. Subiect care e mult prea simplu și nu necesită cine știe ce efort ca să-l dezvolți. Las deoparte marii artiști și marile formații străine, căci dacă ar fi să fac o comparație cu Beatles, Elvis, Abba sau Joe Dassin (ca să dau doar câteva nume), muzică românească de azi nici măcar nu s-ar putea numi așa.
Dar luați și ascultați Mondial, sau Phoenix, sau Aurelian Andreescu și comparați cu ceea ce se cântă azi. Aia era muzică, asta de azi e zgomot!


Aurelian Andreescu – Dorul

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.