Despre relativitatea adevărului

6

Postat de Geocer | in categoria iliescu, politica | pe data de 14-10-2011

Ce părere aveți, care dintre următoarele afirmații este adevărată?
1+1=2
sau
1+1=10?
Deși ați fi tentați să spuneți că a doua egalitate este falsă, eu vă spun că depinde doar de sistemul la care ne raportăm. Adică, în baza de numerație zecimală, cea pe care o folosim în mod obișnuit, doar prima egalitate este adevărată. Dar în baza 2, în sistemul binar, acolo unde există numai 2 cifre (0 și 1), a doua afirmație este adevărată, prima fiind falsă.
Să luăm și un alt exemplu: să zicem că vă aflați într-un tren și priviți cu jind la o tânără domnișoară aflată pe peron. Când trenul se pune în mișcare, care-i situația în care vă aflați: stați pe loc, sau vă mișcați? Răspunsul depinde din nou de sistemul la care vă raportați. Sigur, față de frumoasa fată de pe peron, vă aflați în mișcare. Dar față de tren, e clar că stați pe loc.
De ce am făcut această lungă introducere fizico-matematică? Pentru că de ceva timp mă tot întreb: oare când a spus d-l Iliescu adevărul? În 1990 când îi acuza pe liderii PNȚ-CD (Ion Rațiu, Corneliu Coposu și Ion Diaconescu) de trafic de droguri, că dau oamenilor dolari falși ca să participe la manifestațiile lor, de încercări de lovitură de stat de tip legionar și așa mai departe, sau la moartea acestora, când a spus că au fost niște mari lideri politici, niște oameni de onoare, niște adevărate personalități?
Până la urmă, ăsta-i singurul răspuns posibil: adevărul este foarte relativ.

Comments (6)

Ni se arată încă o dată că politica e curvă, asta e părerea mea. Foarte uşor se şterg cu buretele unele declaraţii, iar pe urmă toţi par virgine, cu suflete mari şi ochi alunecoşi…

Cristian, eu am zis-o mai elegant, tu ai zis de-a dreptul ca politica e o curva! Lucru perfect adevarat, de altfel.

Stai să moară şi Iliescu, să vezi atunci ce rău o să ne pară de el…

Si sa vezi ce-or sa-l mai laude cei care acum il critica!

Era o ironie…

Ironie, ironie, dar e perfect adevarata!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.