Impresii de la TIB

3

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 08-10-2011

Nu doar numarul expozantilor a scazut in mod drastic, ci si cel al vizitatorilor interesati de ceea ce este expus. Din ce in ce mai multi se arata interesati doar pentru a intra in vorba cu expozantul, pentru ca apoi sa-ti spuna ca el reprezinta nu stiu ce firma care distribuie cutare si cutare produse. Adica, din cauza ca nu mai au bani sau chef sa expuna, unele firme isi trimit la TIB agentii comerciali.
Un al doilea tip de vizitator este cel care n-are nimic de-a face cu domeniul tehnic. El vine doar pentru a obtine de la expozanti pixuri, sacose, bomboane, sepci si alte obiecte promotionale.
Tot anul acesta am fost vizitati si de un ‘cersetor modern’ sau ‘voluntar platit’, cum doriti sa-l numiti. Cred ca-i stiti: sunt persoane care iti cer bani pentru o cauza nobila, bani din care ei primesc un comision de 10%, apoi asociatia isi plateste diverse cheltuieli, plus angajatii, iar daca mai ramane ceva, mai doneaza si cate unui caz social. Mare escrocherie si asociatiile astea care functioneaza in mod legal in Romania.
Sunt si multi tineri care vin la TIB: elevi, studenti. Ei sunt interesati sa vada lucruri noi, spectaculoase, chestii iesite din comun. Sunt cateva astfel de masini, deci s-ar putea ca sa nu fie chiar dezamagiti. Chiar alaturi de noi se afla un francez (cu care am luat masa aseara) care intentioneaza sa vanda in Romania, pompe de incalzire. Azi o sa stau mai mult de vorba cu el ca sa inteleg principiul pe care functioneaza ‘jucaria’, caci este un sistem destul de nou si pare interesant.
Pentru prima oara de cand expunem am avut placerea de a fi vizitati de reprezentantii unei firme straine care venisera la TIB doar ca sa viziteze si sa stabileasca niste contacte. Erau niste spanioli care nu expuneau, practic se deplasasera la Bucuresti numai in calitate de oameni interesati de Romania, firma lor avand intentia sa deschida o fabrica aici. Mi s-au parut a fi cei mai interesanti vizitatori. Adevarul este ca mai rar vezi straini veniti doar in calitate de vizitatori. La TIB sunt multi straini, dar sunt expozanti. Cam asa s-au mirat de noi expozanti de la Plovdiv pe care i-am vizitat saptamana trecuta. Unii ne-au intrebat si de 2 ori daca nu cumva expunem si noi acolo.
Cam atat despre vizitatorii de la TIB. Azi e ultima zi si e zi scurta, asa ca abia astept sa se termine, caci e destul de obositor, chiar daca are si parti frumoase si interesante.

Comments (3)

Hm! Francezul „de-alaturi” vinde pompe DE INCALZIRE, SAU pompe DE CALDURA? (Denumirea „pompa de caldura” defineste un sistem de incalzire ecologic care foloseste drept „combustibil” energia solara inmagazinata prin incalzirea stratului superficial de pamant.)

Ceea ce vindea francezul de alaturi nu se baza pe energie solara.

In principiu e vorba de tevi ingropate (relativ superficial) sub pamant (pe suprafata mare), care iarna se incalzesc de la pamantul incalzit vara de soare.

N.B.: Cu exceptia energiei obtinute in centrale atomo-electrice sau prin utilizarea energiei mareice eu nu stiu vreun alt exemplu de modalitate de generare a energiei (deobicei e vorba de energie electrica, dar se poate generaliza) care sa NU aiba „la baza”, „la origine” energia soarelui (INCLUSIV termocentrale, hidrocentrale, centrale eoliene sau care utilizeaza energia valurilor).

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.