Japonia

2

Postat de Geocer | in categoria Japonia | pe data de 19-10-2011

Tocmai am citit undeva că Franța a fost detronată din fruntea țărilor având cele mai bune restaurante în ghidul Michelin. De cine? De către Japonia. Deci, japonezii au 29 de restaurante „de 3 stele”, pe când Franța doar 25. Cele 3 stele Michelin n-au nicio legătură cu stelele hoteliere, parctic restaurantele ce obțin 3 stele Michelin fiind cele mai bune.
Bine, dar parcă noi lăsaserăm Japonia într-o situație groaznică, acum câteva luni. Vă amintiți? Cutremur, tsunami, Fukushima, accident nuclear. Nu-i așa că nu ați mai auzit nimic de toate astea în ultima vreme? Ce s-o fi întâmplat? Au pus embargou pe știrile despre subiectele astea? Sau și-or fi rezolvat deja problema? Poate că și-au rezolvat-o, dar n-ar trebui să se știe și cum au procedat?
Mie chiar mi se pare ciudată această tăcere a mass-media în legătură cu ce se mai întâmplă în Japonia. Dar până una alta, să-i felicităm pentru că au mai multe restaurante de top decât Franța, că altceva tot nu putem face.

Comments (2)

Păi dacă suntem atenţi numai la Butoane şi alte alea? Cine să mai dea ştiri despre ce se mai găseşte prin farfuriile unora? Nu?

„…japonezii au 29 de restaurante “de 3 stele”, pe când Franța doar 25.”
Decat numarul (relativ) mare de restaurante „de top” mie mi se pare mult mai semnificativ numarul (intr-adevar) mare de restaurante pur-si-simplu „bune”. (Sau – altfel spus – media buna a restaurantelor de la ei, calitatea buna a preparatelor servite, chiar daca e vorba de o simpla ghereta care serveste doar un fel sau doua de mancare, eventual un fel de „meniu fix”.)

„Poate că și-au rezolvat-o, dar n-ar trebui să se știe și cum au procedat?”
Presupun ca ei nici macar nu si-au dat seama ca ar fi fost ceva de comunicat, ca doar ei procedasera (cred) „cat se poate de normal”: constatasera ca au o problema, analizasera metodele de rezolvare, o identificasera pe cea mai eficienta si o aplicasera, rezolvand astfel problema. (Situatia se repeta identic pt fiecare problema individuala, indiferent de numarul problemelor si de faptul ca eventual ele ar fi putut sa apara concomitent; eventual doar – in acest din urma caz – sa se fi si constituit un for care sa coordoneze, ordoneze si ierarhizeze eforturile, ca poate o singura actiune poate contribui la rezolvarea mai multor probleme.)

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.