Locul sportivului e în club?

3

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 11-10-2011

Handbalistul Marian Cozma a murit în Ungaria, în urma unei incăierări care a avut loc într-un club de noapte. Baschetbalistul american Hardy a murit tot în urma unui scandal care a avut loc într-un club de noapte din Giurgiu. Şi Adrian Mutu a avut parte de scandaluri prin cluburi.
Eu ştiam că există expresia ‘a duce o viaţă sportivă’, ceea ce înseamnă că un sportiv nu bea alcool, nu fumează şi doarme noaptea atât cât trebuie astfel încât a doua zi să fie în formă la antrenament sau la meci.
Ori, în realitate ce vedem? Că sportivii se comportă mai mult ca nişte vedete sau ca nişte băieţaşi de cartier. Toată lumea este scandalizată de ceea ce s-a petrecut la Giurgiu. Sunt de acord: violenţa este condamnabilă, iar agresorii trebuie pedepsiţi conform legii.
Doar că am un amendament: dacă sportivii ar dormi liniştiţi în paturile lor, n-ar mai avea parte de scandaluri cauzatoare de traumatisme, sau chiar mortale.
Deci, până la urmă, locul sportivului este în club, sau în sala de sport şi pe stadion? Întrebare retorică, evident!

Comments (3)

aici ai perfecta dreptate, mai ales ca se pare ca sportivul(Dumnezeu sa il ierte) avea o alcolemie foarte mare, la limita comei

Un nume şi-un an de naştere îţi dau: Giggs – 1973. Titular la Manchester United, la 38 de ani
A, stai să-ţi mai dau unul: Baresi – titular la Milan acum câţiva ani, tot la 38 de ani.
Ei sunt modelele sportivilor

Hm! Ai dreptate, fireste, da-a’… sportivii nu-s tot oameni, si inca oameni tineri si (teoretic) in plina forma fizica? Oare n-ar vrea si ei – in mod indreptatit, as spune (cu exceptia perioadei „de cantonament” premergatoare competitiilor) – sa mai socializeze, sa mai „intalneasca” o femeie? (Nocivitatea exagerarii – as adauga: in oricare directie – cred ca nu mai e necesar sa fie subliniata.)

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.