Mi s-a făcut frică să mai conduc

12

Postat de Geocer | in categoria cronica carcotasilor, De-ale mele | pe data de 17-10-2011

Sincer, după ce-am văzut ce se poate întâmpla dacă un șofer cu o mașină puternică face o prostie precum cea făcută ieri de Huidu, pur și simplu mi s-a făcut teamă să mai plec la volan. Oricând mi se poate întâmpla același lucru: să circul liniștit, regulamentar, iar la o curbă să mă trezesc cu un „tanc” în față și să mă ciocnesc frontal de el, iar în secunda următoare să fiu mort. De fapt, oricărui șofer i se poate întâmpla același lucru!
Și știți care-i culmea? Că șoferi aroganți și cu mașini puternice întâlnești la tot pasul. Mie mi s-a făcut teamă pentru că am văzut ce s-a ales din Logan și din cei ce se aflau în el, dar cei care au mașini la fel de puternice ca Huidu își vor spune: „Ai văzut? A făcut praf un Logan, dar ai lui n-au pățit mai nimic. Asta da, mașină. Bine că mi-am luat și eu una la fel. Mă simt mai în siguranță, acum!”
Iar mâine (ba chiar azi), vor ieși cu și mai mult tupeu pe șosea, cu și mai multă aroganță. Că doar știu încă de la început că mașina îi protejează. Ce le pasă de ceilalți, de cei a căror viață o pun în pericol? Important e că ei se simt în siguranță.
Sper din tot sufletul că Justiția va face dreptate în acest caz, iar în ceea ce-l privește pe Huidu, chiar nu mi-l mai pot imagina revenind „pe sticlă”, după o astfel de ispravă!

Comments (12)

[…] că, să privim îndelung în jurul nostru şi nu doar să aruncăm ocheade timide, pentru că numai atunci când vom fi gata să ne […]

Din păcate ai mare dreptate! Numai un imbecil (şi sunt foooooarte mulţi) ar gândi aşa: „Moamă, ce tare e MeLeu’! Îmi iau şi io unu’, gen!”
Frate, ce de neoameni!

„Principiul” lor e clar – „decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa” (clar este, doar drept nu este – atata timp cat „o pateste” nevinovatul iar vinovatul scapa.) si „este valabil” nu doar pt imbecili ci si pt imorali (sau amorali), indiferent de gradul de inteligenta/educatie.

E tanar si inconstient, cum sunt si fiii mei.
Tremur si ma rog pentru ei, de fiecare data cand se afla in trafic.

Sotul meu ma cearta, deoarece, in curbe periculoase, trag cat pot pe dreapta.
Un inconstient, nu?

Faci foarte bine, iar asta se numeste conducere preventiva. Mi s-a intamplat de multe ori ca in curbe periculoase sa-mi apara in fata cate unul care ‘taia’ curba.

In opinia mea nu prea face bine – asta ii limiteaza drastic posibilitatea de manevra in una din parti (spre dreapta). Eu personal prefer sa conduc pe mijlocul benzii mele si sa reduc mult viteza, putand astfel sa reactionez catre orice parte e necesar. (Altfel CE te faci daca te intalnesti taman fata-in-fata cu unul gata-gata sa iasa „in decor” „pe sensul opus de mers” – adica pe sensul tau?)

Deci cea mai buna conducere preventiva este:
SA NU CONDUCI! 😆
Glumim, dar au loc zilnic atatea tragedii…

În urma unei astfel de tragedii nu poţi să nu te gândeşti şi la lipsa de siguranţă care rânjeşte… Loganul, ca maşină populară, oferă, iată, şi reversul medaliei, din punctul meu de vedere.

Cei care au nevoie sa invete din experienta lui Huidu, n-o vor face pentru ca nu invata nici din propriile experiente. Condusul din pacate pune laolalta oameni civilizati si necivilizati, responsabili si iresponsabili, masini tare si masini slabe, iar asta se intampla peste tot in lume, nu doar in Romania.

Ce ne ramane de facut e sa aflam mai multe despre condusul preventiv (lucru care nu se invata la scoala de soferi de pilda), sa avem frica si sa ne folosim de ea in sens constructiv si sa nu uitam ca suntem oameni cu totii indiferent de rang, bani, etnie si altele. Si sa nu uitam de soarta. Cu toata filozofia lumii, ea exista.

„…sa nu uitam ca suntem oameni cu totii…”
Unii nu prea sunt tocmai – conform cunoscutului adagiu care spune ca omul se trage din maimuta dar ca unii inca nu s-au tras de tot…

sa vezi la un drum Cluj-Galati (plecat din Cluj la 7-8 seara, ajuns in Galati pe la 3-4 dimineata) cati inconstienti si tampiti intalnesc. daca as avea o camera de filmat cum au cei de la trafictube, as avea material la greu

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.