Un blogger la TIB

0

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 06-10-2011

Pentru a treia oara consecutiv ma aflu la Bucuresti, la TIB. Nu sunt aici in calitate de blogger, evident, ci in interes de serviciu, ca expozant. De altfel, moda blogurilor a cam trecut, nimeni nu-i mai baga in seama pe cei care-si publica opiniile in acest mod.
Revenind la oile noastre, o sa profit de ocazie pentru a-mi publica impresiile despre aceasta manifestare si despre ce-am vazut prin coltul de capitala in care se desfasoara. Ca si-n anii trecuti, in prima zi am avut onoarea de a-l avea ca vizitator pe Ambasadorul Frantei la Bucuresti, d-l Henry Paul care, dupa ce a trecut pe la toate standurile, ne-a invitat la un paharel de sampanie, o gustare, apoi un vin. Baiat finut, ce sa mai discutam! De altfel, cred ca Franta este tara care participa in modul cel mai organizat la TIB (dar si la alte manifestari expozitionale care au loc in lumea intreaga). Au creat o structura guvernamentala (UBI France) care se ocupa de astfel de evenimente si care are o misiune economica pe langa fiecare Ambasada. Cu cei din Romania suntem in contact de 3 ani si pot sa spun ca ei chiar isi dau interesul si ajuta in mod real firmele franceze implantate la noi. Mentionez faptul ca acolo lucreaza atat francezi, cat si romani.
Despre TIB, ce sa va zic? De la an la an sunt tot mai putini expozanti. Pe unii, criza i-a speriat asa de tare incat prefera sa stea acasa (si nu e vorba doar de romani), decat sa mai cheltuiasca banii pe la Bucuresti. Doar nemtii si francezii vin in mod constant in numar mare. De altfel, TIB-ul este o oglinda a ceea ce se petrece in Romania din punct de vedere industrial, deci treburile sunt clare: cei mai prezenti sunt nemtii si francezii, iar numarul de firme a scazut drastic in ultimii ani, din cauza ‘inteleptelor’ masuri ale ‘minunatului’ nostru guvern Guvern.
Cam astea ar fi primele impresii de la Targ. Va dau intalnire in curand, pentru altele.

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.