Sfântul Apostol Andrei n-a trecut prin România

7

Postat de Geocer | in categoria sarbatori religioase | pe data de 30-11-2011

Sper să nu vă șocheze afirmația din titlu, având în vedere faptul că în ziua de azi toată lumea spune că Sf. Andrei a creștinat România. Nimic mai fals!
Andrei a fost unul dintre ucenicii lui Iisus, iar după ziua Cincizecimii (Pogorârea Duhului Sfânt), a plecat să propavaduiasca prin ținuturile din jurul Mării Negre credința în El. A ajuns și în Dobrogea, a mers și mai departe, până în Crimeea. Poate că a trecut și dincoace de Dunăre, prin zona Munteniei, poate că a fost și prin Moldova, numai că pe vremea aceea n-a găsit aici decât daci. Era în primul secol de după Hristos, iar pe meleagurile noastre trăiau doar dacii. Nici măcar romanii nu ajunseseră pe-aici, d-apoi să se mai formeze și poporul român ori Principatele Române pe care le-am citat mai sus! Iar pe daci nu i-a creștinat, căci romanii i-au găsit tot rugându-se la Zamolxe.
Deci, degeaba ne lăudăm noi că am fost creștinat de către Apostolul Andrei, căci nu-i așa.

Festivitate de premiere

13

Postat de Geocer | in categoria Pamflet, premiu | pe data de 27-11-2011

Și iată că a venit clipa mult-așteptată a decernării valoroaselor premii Geocer pe anul 2011. Nu știu la ce v-ați așteptat, dar dacă aceste premii n-ar fi fost așa cum le voi prezenta mai jos, atunci n-ar fi putut fi numite „premii Geocer”. Dar, cum vorba lungă înseamnă sărăcie, hai să nu mă întind la palavre și să vă prezint pur și simplu mult-râvnitele premii.

 • Premiul pentru cel mai competent guvern din istoria post-revoluționară a României (premiu acordat de Traian Băsescu): Guvernul Boc.
 • Premiul pentru cel mai incompetent guvern dn istoria post-revoluționară a României (premiu acordat de public): Guvernul Boc.
 • Premiul „Clondirul de aur” se acordă d-lui Traian Băsescu pentru contribuția personală și nemijlocită la dezvoltarea restaurantelor și birturilor din România. Premiul constă într-un PET de 2 litri cu vin contrafăcut.
 • Premiul „Păsărica Măiastră” se acordă doamnei Elena Udrea, pentru modul în care știe să ciripească de fiecare data cand i se oferă ocazia.
 • Premiul pentru cel mai fistichiu fenomen meteorologic se acodă lui Florin Busuioc zis și Busu.
 • Premiul pentru cea mai spectaculoasă cădere în gol: Mircea Geoană.
 • Premiul „Hai să ne jucăm copii” se acordă în tandem domnilor Crin Antonescu și Victor Ponta pentru modul în care se joacă de-a revocarea și suspendarea unor oameni de stat.
 • Premiul „Gură mare cu miros de cicoare” se acordă lui Mircea Badea.
 • Premiul „Mumia care trăiește” se acordă d-lui Ion Iliescu.
 • Și în sfârșit, premiul pentru „Slalom (sin)ucigaș” se acordă României pentru zig-zag-ul pe care îl face de mai bine de 20 de ani: de la tranziție la criză, de la criză la recesiune și de la recesiune din nou la criză.
 • Felicitări tuturor câștigătorilor!

  Premiile Geocer 2011

  4

  Postat de Geocer | in categoria De-ale mele, premiu | pe data de 26-11-2011

  Stimați ascultători, dragi telespectatori și scumpii mei cititori (scumpi la vedere, bineînțeles), țin să vă anunț o chestie epocală, nemaipomenită, nemaivăzută și irepetabilă. În premieră națională, ba nu, în premieră MONDIALĂ, blogul pe care-l păstoresc a decis cu de la sine putere să acorde niște premii.
  Se apropie cu pași repezi (parcă-i aud deja la ușă) luna pe care cu mândrie patriotică o numim „luna cadourilor”, iar finalitatea acestei luni înseamnă trecerea într-un nou an, dar nu mai devreme de a-l închide pe cel în care încă ne aflăm. Iar dacă e sfârșit de an, e vremea bilanțurilor, e vremea rememorărilor, e vremea acordării unor premii.
  Uite că eu am vrut să fiu primul care acordă premii pe anul în curs, așa că m-am gândit, m-am străduit, m-am socotit și în final am decis: Premiile Geocer pe anul 2011 vor fi acordate mâine. Nu divulg nimic! Nici categorii, nici nominalizări, nici modul (subiectiv) de acordare a acestor premii. Dar dacă sunteți curioși, atunci nu trebuie să vă îndepărtați prea tare, căci nici nu știți ce vă scapă printre degete.
  Pe mâine, deci!

  Nici la unguri nu-i mai bine decât la noi

  2

  Postat de Geocer | in categoria Economie | pe data de 25-11-2011

  Nu e bine să dorești moartea caprei vecinului, dar se pare că a ungurilor a murit fără ca noi să dorim așa ceva.
  Dacă acum 2 ani, premierul ungar refuza oferta FMI de a-l împrumuta cu niscaiva bănuți, că să aibă și el de cheltuială, iată că acum a fost nevoit să apeleze el la Fond. Dar, mai mult decât atât: Ungaria va ajunge să aibă cea mai mare TVA din Europa, după ce au mărit-o odată de la 20 la 25%, iar anul viitor o vor face 27%. Deci, scumpirile lor au fost și vor fi mai mari decât ale noastre.
  Și totuși, cum o fi mai bine să se procedeze? Ca la noi, cei care ne-am împrumutat mult prea mult, și am mărit și TVA, sau ca la ei care au mărit doar TVA (plus alte măsuri, bineînțeles). Parcă aș tinde să zic că Orban a fost mai isteț și mai eficient decât Boc.

  De ce n-am mai avut chef de scris pe blog

  4

  Postat de Geocer | in categoria De-ale mele | pe data de 23-11-2011

  Cineva mi-a atras atenția asupra faptului că, în ultimele zile, pe acest blog scrie mai mult Victor decât mine. Are dreptate, persoana, ce să zic? Dar am și eu perioade în care sunt mai ocupat la muncă, iar seara sunt prea obosit și fără chef că să mai scriu.
  Pe lângă acest motiv, despre ce să scriu? Să reiau și eu, a mia oară, tema excluderii lui Geoană? Pe cine mai interesează? Sau încercarea de suspendare a lui Băsescu? E limpede faptul că se face doar de formă, căci n-au nicio șansa de a-l suspenda încă odată.
  Singura sursă de știri mai interesante, demne de a fi comentate, pare a fi presa internațională. Dar și acolo trebuie să triezi mult, căci se vorbește la greu despre Grecia, despre Italia, despre Egipt.
  În concluzie, nu intru în șomaj, dar nici să nu așteptați de la mine comentarii despre Geoană, Iliescu, Băsescu et comp. Mai bine scriu despre maneliști!

  Roșia Montană: mai mult roșie decât montană

  12

  Postat de Geocer | in categoria enervari, manipulare | pe data de 19-11-2011

  Etichete: ,

  De când le-a dat Băsescu apă la moară, cei de la RMGC s-au obrăznicit rău de tot. Nu mai poți să deschizi un ziar, un televizor sau un internet fără să dai de reclamele lor și de poveștile de viață pe care le-au „cules” din Roșia Montană. Uneori devin chiar penibili, ca de exemplu atunci când ni-l arată pe un respectabil locuitor, om de 81 de ani, iar la final bagă sloganul „Oamenii din Roșia Montană vor să muncească!” Păi nenea acela a muncit destul la viața lui, doar nu vor să-l bage din nou în mină!
  Dar cel mai enervant este faptul că, în realitate, marea majoritate a comunelor din țara asta sunt în aceeași situația ca și Roșia Montană, ba poate că stau chiar mai rău în privința locurilor de muncă și a îmbătrânirii populației. Ei, cică-i vor ajuta pe locuitorii din Roșia Montană (îi vor ajuta să moară mai repede, bineînțeles), dar pe ceilalți cine-i ajută?
  Cunosc personal câteva comune din România profundă, comune cu circa 3000 de locuitori, unde nu există mai mult de 30 de locuri de muncă: vreo 10 funcționari ai Primăriei, vreo 10 învățători și profesori și vreo 5-10 vânzători la magazinele sătești. Deci, doar 1% din populația comunei are unde să muncească. Și ceilalți (cei de vârstă activă) ar vrea să aibă un loc de muncă și să-și câștige o pâine. De ce nu se duce RMGC să facă și cu ei câteva mini-reportaje dintr-alea publicitare? Răspunsul e mult prea simplu ca să mă obosesc să-l mai dau. Practic, oamenii aceia sunt condamnați să moară „săraci și cinstiți”. Mult mai săraci și mult mai cinstiți decât cel care a făcut celebră această expresie.
  Și-atunci cum să nu te enervezi când îi vezi pe ăștia de la RMGC lăudându-se că vor face atât de mult bine încât cei de la Roșia Montană vor deveni cei mai fericiți oameni din lume, când de fapt ei (cei de la RMGC) nu urmăresc decât binele propriu și câștigul cu orice preț, inclusiv cu cel al distrugerii unor munți, unor ecosisteme, unei comune și așa mai departe?

  Fi-mi-ar silă și făcea-mi-s-ar greață

  7

  Postat de Geocer | in categoria enervari | pe data de 18-11-2011

  Expresia din titlu e o vorbă de prin armată, dar mie mi s-a făcut de-adevăratelea silă când am văzut la televizor o știre despre niște cercetători olandezi care au reușit să realizeze carne sintetică.
  Plecând de la niște celule stem recoltate din resturile unor animale, apoi utilizând diverse procedee de laborator au reușit să fabrice câteva fâșii de „carne”. Acum, cică ar mai avea nevoie și de puțină grăsime (pe care o vor realiza în același mod), iar după aceea vor face un hamburger. Să-l mănânce ei!
  Și totuși, aceste cercetări n-au fost plătite doar ca să mănânce acei cercetători un hamburger sintetic. Mai mult ca sigur, nenorociții ăștia din industria alimentară ne pregătesc ceva. Și nu e greu de ghicit ce va fi acel „ceva”. Dacă pentru primul hamburger făcut din carne sintetică s-au cheltuit 250 000 de euro, pasul următor va fi acela de a rentabiliza fabricarea acestui produs, astfel încât să devină mult mai ieftin decât creșterea animalelor. Iar în final ne vom trezi în magazine cu acest tip de carne sintetică, în timp ce carnea adevărată se va scumpi enorm de mult.
  Oare ăștia au vreo limită, în dorința lor de câștig?

  Benetton șochează

  6

  Postat de Geocer | in categoria aberatii | pe data de 17-11-2011

  Vreți să-l vedeți pe Barack Obama sărutându-l pe Hugo Chavez? Dar pe Nicolas Sarkozy? V-ar plăcea să-l vedeți sărutând-o pe Angela Merkel? Ei, dar cea mai tare este cea cu Papa care-l sărută pe imamul unei moschei.
  Asta a fost ideea șoc a celor angajați de firma de îmbrăcăminte Benetton pentru a le face reclamă. Pozele sunt trucate, evident! Vaticanul s-a inflamat rău și i-a amenințat că-i dă în judecată, așa că, din cât se pare, au scos poza cu Papa, dar ceilalți pot fi încă văzuți pe site-ul lor. Nu dau link, că nu m-au plătit să le fac publicitate, dar o poză tot postez.

  Cel mai detestat aeroport din lume

  7

  Postat de Geocer | in categoria calatorii, manipulare | pe data de 15-11-2011

  • O mizerie de coșmar! La toalete era mai multă mizerie decât în Africa.
  • Are farmecul unui bunker din cel de-al doilea război mondial și angajații cei mai dezagreabili din lume.
  • Gestionarea cozilor de așteptare este insuportabilă. Am așteptat 20 de minute pe o scară, înainte de îmbarcare și încă 10 în autobuz.

  Sunt doar câteva dintre opiniile exprimate de pasagerii care au trecut prin acest aeroport declarat astfel de către CNNGo, un site de călătorii patronat de către CNN.
  Dacă v-aș întreba despre ce aeroport este vorba, ce-ați răspunde? Ei bine, nu! Nu vorbim despre Otopeni sau Băneasa, ci despre Charles de Gaulle, cel mai mare aeroport parizian.
  Am trecut și eu de câteva ori pe-acolo, dar n-am remarcat chestiile de mai sus. E adevărat că n-am mers la toaletă.
  Și totuși, cum se face că americanii spun lucruri așa de grave despre acest aeroport, iar francezii, din cât se pare, sunt de acord cu ei?
  În primul rând, bag mâna-n foc că redactorii de la CNNGo încă n-au pus piciorul în România, deci comparația cu alte aeroporturi europene nu este fiabilă. În al doilea rând, într-un recent sondaj efectuat de BVA, Charles de Gaulle se clasează pe locul 16, în topul aeroporturilor europene. Ceea ce nu-i foarte îmbucurător, dar nici nu-l descalifică drept „cel mai detestat din lume”.
  Concluzia? Probabil că pe cei de la CNNGo i-a supărat cineva de la aeroport, au strâns vreo 3 declarații negative, au eliminat toate declarațiile apreciative și au ajuns la acest reportaj care face valuri și prin presa franceză, aceștia din urmă servindu-se de el pentru presiuni asupra decidentilor în sensul renovării aeroportului. Părerea mea!

  Compunerea lui Goguț

  11

  Postat de Geocer | in categoria Goguţ | pe data de 12-11-2011

  Doamna învățătoare ne-a dat o temă cam grea, ieri. Cică, să facem noi o compunere pe un subiect la alegere. Adică, ce subiect să-mi aleg? Că asta e cel mai greu. L-am întrebat pe bunicul, dar mi-a spus că n-are timp de mine că se uită la meci și m-a trimis la tata. Nici tata nu avea timp, că-și luase o bere și intrase pe net să citească blogurile preferate. Dar tot m-a ajutat, că așa e tata: nu mă lasă la greu. Și-a amintit că are el niște caiete mai vechi de pe când era elev, ca mine acum, și le-a căutat și le-a găsit și mi-a dat o compunere de acolo ca să o copiez, dar mi-a zis să mai schimb și eu câte ceva, să nu fie exact ca a lui. Iată ce compunere am făcut:

  Băsescu e-n toate

  Cârmaciul iscusit e-n tot ce ne-nconjoară.
  El pentru țara lui e-n stare să și moară!

  Oriunde mergi, în tot ce faci, Băsescu e cu tine. El este în vinul pe care-l bei și în pâinea pe care o mănânci. El este vecinul tău de bloc, sau colegul tău de birou. Dacă ești trist, un singur om știe să te înveselească: Băsescu. Dacă ești vesel, el vine să se veselească împreună cu tine. Când dormim, îl visam numai pe el, pe comandantul suprem. El este Președinte, Parlament, Justiție și Guvern. Aerul pe care-l respirăm este plin de Băsescu. La munte, ecoul îți răspunde „Băsescu, sescu, scu”. Valurile mării îi rostesc numele. Frunzele, când foșnesc în bătaia vântului, tot numele Lui îl șoptesc. Ascultă cu atenție zgomotul roților de tren. Vei constata că și ele spun „Băsescu”.
  Când plecăm la drum, îl luăm cu noi pe Băsescu pentru a ne simți protejați, dar îl lăsăm și acasă pentru ca gospodăria să ne fie în siguranță.
  Băsescu e doar unul, dar noi îl simțim multiplicat în milioane de exemplare, numai pentru binele nostru.

  Tare frumoasă compunere am scris. Eu cred că doamna o să-mi dea nota 10. Voi ce ziceți?

  Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.