Cel mai detestat aeroport din lume

7

Postat de Geocer | in categoria calatorii, manipulare | pe data de 15-11-2011

  • O mizerie de coșmar! La toalete era mai multă mizerie decât în Africa.
  • Are farmecul unui bunker din cel de-al doilea război mondial și angajații cei mai dezagreabili din lume.
  • Gestionarea cozilor de așteptare este insuportabilă. Am așteptat 20 de minute pe o scară, înainte de îmbarcare și încă 10 în autobuz.

Sunt doar câteva dintre opiniile exprimate de pasagerii care au trecut prin acest aeroport declarat astfel de către CNNGo, un site de călătorii patronat de către CNN.
Dacă v-aș întreba despre ce aeroport este vorba, ce-ați răspunde? Ei bine, nu! Nu vorbim despre Otopeni sau Băneasa, ci despre Charles de Gaulle, cel mai mare aeroport parizian.
Am trecut și eu de câteva ori pe-acolo, dar n-am remarcat chestiile de mai sus. E adevărat că n-am mers la toaletă.
Și totuși, cum se face că americanii spun lucruri așa de grave despre acest aeroport, iar francezii, din cât se pare, sunt de acord cu ei?
În primul rând, bag mâna-n foc că redactorii de la CNNGo încă n-au pus piciorul în România, deci comparația cu alte aeroporturi europene nu este fiabilă. În al doilea rând, într-un recent sondaj efectuat de BVA, Charles de Gaulle se clasează pe locul 16, în topul aeroporturilor europene. Ceea ce nu-i foarte îmbucurător, dar nici nu-l descalifică drept „cel mai detestat din lume”.
Concluzia? Probabil că pe cei de la CNNGo i-a supărat cineva de la aeroport, au strâns vreo 3 declarații negative, au eliminat toate declarațiile apreciative și au ajuns la acest reportaj care face valuri și prin presa franceză, aceștia din urmă servindu-se de el pentru presiuni asupra decidentilor în sensul renovării aeroportului. Părerea mea!

Comments (7)

De două ori în aeroportul francez, de multe mai multe în ale noastre.
Hai că nu este dracul chiar atât de negru..Este drept că n-am călătorit în Sua..

Poate ca aceste statistici sunt influentate si de mult subiectivism.

„Gestionarea cozilor de așteptare este insuportabilă. Am așteptat 20 de minute pe o scară, înainte de îmbarcare și încă 10 în autobuz.”
SE VEDE faptul ca respectivul respondent n-a stat (pe vremea odiosinistrei dictaturi) la coada la carne – sau macar la pui „fratii Petreus”, la oua, la hartie igienica sau la produsele rationalizate (zahar, unt faina si ulei). (30 minute… Parfum! Ai fi apucat sa mai stai la coada la aceleasi produse de inca doua-trei ori – mai cumparand de fiecare data cate inca o ratie – inainte de a se epuiza stocul…)

„…bag mâna-n foc că redactorii de la CNNGo încă n-au pus piciorul în România, deci comparația cu alte aeroporturi europene nu este fiabilă.”
Dupa cum scrii, era vorba de comparatie cu aeroporturi EUROPENE, nu cu unele apartinand „lumii a treia” (nici macar celei din Europa)!

„…într-un recent sondaj efectuat de BVA, Charles de Gaulle se clasează pe locul 16, în topul aeroporturilor europene.”
Pai prima afirmatie (cea din titlul articolului) se refera (daca bine am inteles eu) la clasarea aeroportului considerat prin prisma opiniilor calatorilor care trec prin el, nu a oficialitatilor din mai-stiu-eu-CARE organism/organizatie/structura. Criteriile este de asteptat sa nu fie aceleasi; si mai este de asteptat (cel putin din partea calatorilor) ca aceste „criterii” sa fie subiective – si poate nici macar formulate verbal ca atare (ca si criterii) nici macar in mintea repondentilor, ci doar ca impresie generala a acestora; si raspunsurile acestora mai SI erau date sub influenta RECENTEI petreceri a acelor fapte, deci impresia respectiva (negativa) le rasare in minte cu pregnanta, „obturand” eventualele aspecte pozitive (care nici macar nu sunt remarcate, constituind „normalul”…)

NICI concluzia trasa in finalul articolului nu imi pare a fi o imposibilitate…

** decidenti, nu decindenti (ultimul rand)

Merci pentru atentionare in legatura cu faptul ca facusem o greseala de tastare.
Ai dreptate in privinta analizei pe care o faci, dar este ciudat faptul ca un aeroport precum CDG a fost clasat in acest fel.

Daca bine mai inteleg eu intelesurile cuvintelor si expresiilor, CDG -ul NU facuse vreo clasificare, ci doar recunoscuse existenta unui curent de opinie in acest sens.
Clasificare? Nici macar nu sunt prezentate comparativ alte aeroporturi di lume privite prin aceeasi prisma. Ba nici macar pt ACEL aeroport n-am vazut niciun fel de analiza CANTITATIVA a acestor opinii, ci doar CALITATIVA: uite ce cred eu despre aeroportul asta, fara stabilirea unui procent a celor care il denigreaza comparativ cu procentul celor care sunt de alta parere (poate-l lauda, poate il considera unul „average”, oarecare…)

Victor, de fapt cei de la CNNGo au facut un clasament al celor mai detestate aeroporturi din lume. Iata-l aici

Şi eu care credeam că este vorba de unul din aeroporturile din Bucureşti:)

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.