11

Compunerea lui Goguț

Posted by Geocer on 12 noiembrie 2011 in Goguţ |

Doamna învățătoare ne-a dat o temă cam grea, ieri. Cică, să facem noi o compunere pe un subiect la alegere. Adică, ce subiect să-mi aleg? Că asta e cel mai greu. L-am întrebat pe bunicul, dar mi-a spus că n-are timp de mine că se uită la meci și m-a trimis la tata. Nici tata nu avea timp, că-și luase o bere și intrase pe net să citească blogurile preferate. Dar tot m-a ajutat, că așa e tata: nu mă lasă la greu. Și-a amintit că are el niște caiete mai vechi de pe când era elev, ca mine acum, și le-a căutat și le-a găsit și mi-a dat o compunere de acolo ca să o copiez, dar mi-a zis să mai schimb și eu câte ceva, să nu fie exact ca a lui. Iată ce compunere am făcut:

Băsescu e-n toate

Cârmaciul iscusit e-n tot ce ne-nconjoară.
El pentru țara lui e-n stare să și moară!

Oriunde mergi, în tot ce faci, Băsescu e cu tine. El este în vinul pe care-l bei și în pâinea pe care o mănânci. El este vecinul tău de bloc, sau colegul tău de birou. Dacă ești trist, un singur om știe să te înveselească: Băsescu. Dacă ești vesel, el vine să se veselească împreună cu tine. Când dormim, îl visam numai pe el, pe comandantul suprem. El este Președinte, Parlament, Justiție și Guvern. Aerul pe care-l respirăm este plin de Băsescu. La munte, ecoul îți răspunde „Băsescu, sescu, scu”. Valurile mării îi rostesc numele. Frunzele, când foșnesc în bătaia vântului, tot numele Lui îl șoptesc. Ascultă cu atenție zgomotul roților de tren. Vei constata că și ele spun „Băsescu”.
Când plecăm la drum, îl luăm cu noi pe Băsescu pentru a ne simți protejați, dar îl lăsăm și acasă pentru ca gospodăria să ne fie în siguranță.
Băsescu e doar unul, dar noi îl simțim multiplicat în milioane de exemplare, numai pentru binele nostru.

Tare frumoasă compunere am scris. Eu cred că doamna o să-mi dea nota 10. Voi ce ziceți?

11 Comments

 • […] Oana Clara, Adela Onete, Nea Costache, Melami, Madi si Onu, Klausen1976, Gina, Gia16, George Valah, Geocer, Calin Hera, Gabriela Savitsky, Dictatura justitiei, Bogdan Onin, Grapefruit, […]

 • Canguru' spune:

  Eu cred că nu! 10 în niciun caz! Poate FeBe…

 • VictorCh spune:

  Off-topic: Am revenit (oarecum si oarecat) (bine v-am regasit! spor si succes in continuare!) in urma unei operatii… „interesante” (ocluzie intestinala) in urma careia sunt in refacere de-o gramada de vreme (din cauza grasimii). (Dupa refacere urmeaza cel putin inca O operatie, deci voi mai lipsi.) Am reinceput sa intru pe net (deocamdata mai „firav” – mai rar si mai scurt – din cauza lipsei de energie si de dispozitie) si incerc sa ma re-familiarizez cu blogul „mergand in urma” cat ‘oi putea.

  On-topic: Macar si-o mai fi amintind cineva cat-de-cat ceva din creatia lirica a lui Beniuc (pare-mi-se) din care pare sa se fi inspirat prezentul text?

 • Geocer spune:

  Victor, bine-ai revenit si sper sa vii cat ai des ca sa ne citim. Iti doresc din tot sufletul sa ai parte de sanatate.

  • VictorCh spune:

   Multumesc pt urare si pt gandul cel bun.

   Ce-ti veni ca la articolele mai vechi ai inchis comentariile? Nu mai am nici o tragere de inima sa „merg” mai in urma, daca stiu dinainte ca si daca as avea ceva de spus n-o pot face…

 • Geocer spune:

  Nu le-am inchis eu, era o setare de-a wordpress-ului pe care o lasasem asa cum a venit „din fabrica”. Gata, acum le-am dat drumul.

 • „Când plecăm la drum, îl luăm cu noi pe Băsescu pentru a ne simți protejați, dar îl lăsăm și acasă pentru ca gospodăria să ne fie în siguranță.
  Băsescu e doar unul, dar noi îl simțim multiplicat în milioane de exemplare, numai pentru binele nostru.”

  Să iasă de-un zece, George, fără rezerve… Şi să ajungă şi la Cotroceanu, în ramă.

 • gore pirgu spune:

  pai, mon cher, dupa bugetu’ sporit acordat la anu’ presedintiei si scarbiciilor secrete, basescu o sa fie si un’ te duci… sa tragi apa. vorba lu’ andries: „hanar n-ai ca-s langa tine”!

 • Emil Boc spune:

  Sefu’ zice ca 10 ar fi prea putin! 12 e nota corecta! Si un loc in PDL Arges-aripa tanara!

 • […] Mirela Pete, Teo Negura, Androxa, Lunapatrata, Costin Comba, Flavius Obeada, Gabriela Savitsky, Geocer, Incertitudini, Madi si Onu, Nea Costache, Alex Mazilu, Marin Toma, Umograf, CARMEN, Pato Basil, […]

 • bogdan spune:

  zece cu siguranță! 🙂

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.