Fi-mi-ar silă și făcea-mi-s-ar greață

7

Postat de Geocer | in categoria enervari | pe data de 18-11-2011

Expresia din titlu e o vorbă de prin armată, dar mie mi s-a făcut de-adevăratelea silă când am văzut la televizor o știre despre niște cercetători olandezi care au reușit să realizeze carne sintetică.
Plecând de la niște celule stem recoltate din resturile unor animale, apoi utilizând diverse procedee de laborator au reușit să fabrice câteva fâșii de „carne”. Acum, cică ar mai avea nevoie și de puțină grăsime (pe care o vor realiza în același mod), iar după aceea vor face un hamburger. Să-l mănânce ei!
Și totuși, aceste cercetări n-au fost plătite doar ca să mănânce acei cercetători un hamburger sintetic. Mai mult ca sigur, nenorociții ăștia din industria alimentară ne pregătesc ceva. Și nu e greu de ghicit ce va fi acel „ceva”. Dacă pentru primul hamburger făcut din carne sintetică s-au cheltuit 250 000 de euro, pasul următor va fi acela de a rentabiliza fabricarea acestui produs, astfel încât să devină mult mai ieftin decât creșterea animalelor. Iar în final ne vom trezi în magazine cu acest tip de carne sintetică, în timp ce carnea adevărată se va scumpi enorm de mult.
Oare ăștia au vreo limită, în dorința lor de câștig?

Comments (7)

Fireşte, răspunsul la întrebarea pusă de tine nu poate fi decât NU. Şi nu se vor opri niciodată…

Intr-adevar, intrebarea mea era retorica!

sincer? nu! dar daca noi, locuitorii guguloiului asta de… ce-o fi, caruia-i zicem pamant, vom continua sa ne-mpuim ca pana acu’ (am ajuns 7 miliarde), pai nu vaz alta solutie decat alimentele sintetice, ori sa pornim la pascut!… da’ de unde atatea islazuri?

Gore, ai si tu o viziuneeee!

Noroc de faptul ca te-ai referit la „sila” si la „greata”, si NU la „scarba” – ca aia-i „rezervata”, e „prezidentiala”…

Si – vorba lu’ gore pirgu – ne-am facut (!) deja 7 miliarde (si eu imi mai amintesc de vremea cand – la scoala elementara fiind – aflasem ca populatia Pamantului a atins cifra de 3,5 miliarde: DUBLAREA populatiei Terrei intr-o juma’ de veac – si cresterea continua sa fie exponentiala). Oare CAT ne putem astepta sa poata fi marita productia alimentara in acelasi ritm? (Mai ales ca suprafetele defrisabile se cam apropie de terminare, si din suprafetele exploatabile agricol o proportie tot mai mare incepe sa fie destinata productiei nealimentare – spre ex biodiesel – iar productia alimentara din mari si oceane pare sa fi inceput sa se diminueze.)

P.S. http://dexonline.ro/definitie/face , deci „face-mi-s-ar”, nu „făcea-mi-s-ar”.

Problema e ça ne inmultim ça dracii. Problema si mai mare este ca toata economia mondiala este bazata pe cresterea populatiei. Daca populatia scade sistemul de pensii pica.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.