Nici la unguri nu-i mai bine decât la noi

2

Postat de Geocer | in categoria Economie | pe data de 25-11-2011

Nu e bine să dorești moartea caprei vecinului, dar se pare că a ungurilor a murit fără ca noi să dorim așa ceva.
Dacă acum 2 ani, premierul ungar refuza oferta FMI de a-l împrumuta cu niscaiva bănuți, că să aibă și el de cheltuială, iată că acum a fost nevoit să apeleze el la Fond. Dar, mai mult decât atât: Ungaria va ajunge să aibă cea mai mare TVA din Europa, după ce au mărit-o odată de la 20 la 25%, iar anul viitor o vor face 27%. Deci, scumpirile lor au fost și vor fi mai mari decât ale noastre.
Și totuși, cum o fi mai bine să se procedeze? Ca la noi, cei care ne-am împrumutat mult prea mult, și am mărit și TVA, sau ca la ei care au mărit doar TVA (plus alte măsuri, bineînțeles). Parcă aș tinde să zic că Orban a fost mai isteț și mai eficient decât Boc.

Comments (2)

Unii trec prin criză, iau măsurile care se impun, îşi revin încetul cu încetul. Noi suntem ancoraţi în criză şi nu ne mai dăm duşi din ea…

Ai dreptate – sub rezerva conditiei ca nu cumva Ungaria sa dea faliment, sau sa intre in incetare de plati, sau ce-stiu-eu-CE ar mai putea pati in acest sens (dovada a unei analize anterioare insuficiente – sau gresite): habar n-am UNDE se gaseste Ungaria in cadrul crizei (este pe cale sa iasa din ea – sau macar se apropie de o „portiune” mai usor de suportat – sau abia de-acum urmeaza sa „dea piept” cu adevaratele greutati ale crizei lor).

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.