Băsescu, cel mai eficient opozant al PDL și al lui însuși

4

Postat de Geocer | in categoria Basescu, PDL, sanatate | pe data de 11-01-2012

Cred că toată lumea este de acord cu afirmația că opoziția este ca și inexistentă, din punct de vedere al eficienței în a contra acțiunile abuzive ale puterii. Practic, PDL și Băsescu au făcut ce-au vrut în țara asta (și fac în continuare), atât din punct de vedere al promovării unor legi cât și din alte puncte de vedere pentru care nu pot avea dovezi pentru a le menționa aici.
Dacă, totuși, atât PDL cât și Traian Băsescu au scăzut drastic în sondaje, acest lucru i se datorează exclusiv președintelui și ieșirilor sale neadecvate. Ultimul exemplu îl constituie conflictul cu doctorul Raed Arafat, om pe care toată țara îl respectă și apreciază pentru ceea ce a făcut în sistemul medical de urgență. D-l Arafat nu este de acord cu anumite prevederi din noua lege a sănătății și prin urmare și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu acele prevederi. Iar Băsescu ce-a făcut? I-a spus clar că, dacă nu-i convine, e liber să plece din minister!
Sunt cel puțin 2 aspecte nelalocul lor în această atitudine prezidențială:

  • În primul rând, nu Băsescu ar fi trebuit să discute în contradictoriu (nici cu d-l Arafat, nici cu altcineva) această propunere legislativă, căci nu el este inițiatorul ei (asta din punct de vedere constituțional).
  • În al doilea rând, cum rămâne cu democrația? Adică, oricare cetățean are dreptul la un punct de vedere personal în legătură cu o propunere legislativă? Sau e obligatoriu ca toată lumea să accepte (în unanimitate, cu urale și ovații) punctul de vedere al președintelui?

Părerea mea este că Băsescu își taie singur, încetul cu încetul, craca de sub picioare, iar împreună cu el va cădea și PDL-ul, căci doar sunt toți pe aceeași cracă.

Comments (4)

Da’ CE, PDL-ul exista SI INAFARA lu’ Basescu?

Nu exista, evident!

E o mititica contradictie prin articol…si presedintele are dreptul la o opinie…ca e si el om, vorba zicalei.
Iar Arafat n-are voie sa aiba, public, o opinie contrara guvernului din care face parte. Ori se aliniaza, ori pleaca. E normal. Nu spun ca-i bine sau rau ca si-a dat demisia dar spun ca e normal. Pareri contra nu poti sa ai decat pana in momentul in care inca se mai lucreaza in bucataria interna. Dupa aia, daca nu-ti place cum a iesit mancarea…taci si mananci cu noduri sau te ridici de la masa si pleci.

Ai dreptate, stimabile: si presedintele are dreptul la un punct de vedere. Dar nu are dreptul sa si-l impuna batand cu pumnul in masa, chiar daca e presedinte.
Cat despre Raed Arafat, omul a explicat ca atunci cand a vrut sa se implice in elaborarea legii i s-a spus sa stea deoparte. Si mai e ceva: ca orice om cu bun-simt, Arafat a plecat din sistem, imediat ce au inceput balacareala si acuzele la adresa sa. Asa s-a intamplat mereu dupa revolutie: oamenii cu bun-simt au plecat si si-au vazut de treaba lor. In sistem au ramas ceilalti.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.