5

Știți povestea cu Pepsi și cu șoricelul?

Posted by Geocer on 9 ianuarie 2012 in De prin lume adunate |

Hai să vi-o spun eu! Cică, într-o bună zi, un consumator american ar fi găsit într-o doză de Mountain Dew, un șoricel mort. Scârbit peste măsură, s-a adresat celor de la Pepsi (căci Mountain Dew este marca lor), cerându-le importante despăgubiri. Aceștia au refuzat, așa că omul i-a dat în judecată.
La proces, cei de la Pepsi au susținut că omul minte și n-a găsit șoricelul acolo unde a zis. Pentru că dacă ar fi stat o luna de zile în lichidul respectiv, cadavrul s-ar fi descompus, s-ar fi dizolvat, ar fi ajuns un fel de gelatină. Bleah!
Dincolo de silă, concluzia este aceea că acizii și celelalte chimicale conținute de sucurile pe care le consumăm sunt extrem de puternice și ne-ar putea afecta diverse părți ale aparatului digestiv.
Da, sau nu? De fapt, răspunsul meu este „nu știu!”. Și asta pentru că eu știu foarte bine că sucul gastric este mult mai puternic decât acidul dintr-o băutură carbogazoasă. Sucul gastric conține acid clorhidric și este în stare să dizolve tot ceea ce mâncăm noi (iar uneori nici nu prea mestecăm așa cum trebuie). Dizolvă carne? Dar zgârciuri? Dar grăsime? Evident, răspunsurile sunt pozitive! Deci, noi avem în permanență în organism un compus chimic extrem de periculos. Dar se găsește doar în stomac (organ care e-n stare să-l suporte) și într-o cantitate nepericuloasă.
Deci, nu știu dacă plusul de acizi dintr-un suc ar mări așa de tare cantitatea de substanță periculoasă din stomac, asftel încât să ne creeze probleme. Iar celebrii cercetători britanici s-au mulțumit doar să ne sfătuiască să bem cât mai puține astfel de produse.

5 Comments

 • irina spune:

  Ce-or mai fi făcut-o cei de la Vânzări să sughită pe mama avocatului pledant! 🙂
  Şi totuşi consumatorul înrăit nu ia în seamă , vezi mizeriile de poze de pe pachetele de ţigări şi impactul absolut nesemnificativ pe vânzări. Argumentaţia aiurea în cazul lui Pepsi tot gafă se cheamă. O să-i bântuie şoaricică ăla!

  • Geocer spune:

   O sa-i bantuie, ca presa a cam facut tam-tam pe tema asta. Mai bine-i plateau aluia niste despagubiri, ca sa nu se ajunga la proces.

 • VictorCh spune:

  Cele povestite reprezinta o intamplare reala, nu o simpla „anecdota zvonistica”?
  (Daca e vorba despre ceva real, as dori si un link spre sursa informatiei.)

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.