Cât de imparțial este CNA-ul?

16

Postat de Geocer | in categoria tv | pe data de 20-02-2012

Să fim bine înțeleși: gestul Antenei 1 de a difuza o filmare în care Boc apare complet dezbrăcat nu reprezintă (din punctul meu de vedere) o știre, ci o măgărie de presă. Așa încât, consider că sancțiunea ce i s-a aplicat este pe deplin justificată.
Dar stau și mă întreb, ca un cârcotaș ce sunt, oare la fel s-ar fi întâmplat și dacă în locul lui Boc ar fi fost altcineva? Să presupunem (prin absurd) că s-ar fi găsit cineva care să-mi filmeze fundul cel scheletic, iar o televiziune s-ar fi apucat să difuzeze acele imagini. S-ar fi autosesizat CNA-ul? Eu cred că nu. Sau, dacă i-aș fi sesizat eu, membrii CNA ar fi fost la fel de drastici și ar fi dat o sancțiune la fel de dură? Iarăși mi-e teamă că nu!
Și-atunci, cum rămâne? Eu n-am dreptul la viață privată la fel ca și d-l Boc? Suntem sau nu suntem cu toții egali în fața legii?
Dar de ce mai pun eu astfel de întrebări naive? E clar că întotdeauna unii au fost „mai egali” decât alții.

Comments (16)

Fii sigur ca pentru fundul tau nu s-ar da amenzi ;))
Oricum ar fi, e bine ca s-a intamplat asa pentru ca lumea a inceput sa constientizeze ca media a cam luat-o razna si ca nu doar a sarit demult calul ci intreaga herghelia.
Pe de alta parte, media serveste ceea ce mare parte a poporului privitor de tv cere de unde rezulta ca poporul asta e putin bolnav. La cap.

Chiar ma gandeam zilele astea ca poate n-ar mai trebui sa se protesteze impotriva politicului ci a televiziunilor. Sa fie boicotate emisiuni intregi, lumea sa refuze sa se mai uite. Macar o vreme.

Ar fi si asta o idee: sa boicotam anumite emisiuni. Ba, daca stau bine sa ma gandesc, eu chiar le boicotez. Cel mai mult ma uit pe AXN Crime.

„In fata legii” – poate ca (teoretic) om fi egali, da’-‘n fata opiniei publice nici macar teoretic nu suntem „tomna” egali: nu ca viata privata a noastra (a dumitale, a mea si a altora ca noi) ar fi (neaparat) mai putin importanta decat cea a „personalitatilor publice” (INDIFERENT de tipul de criteriu pe baza caruia acea „personalitate” este considerata publica: politic, social, sportiv, economic, „de scandal” etc), da’ ne putem astepta – in mod logic, normal – ca o EXACT ACEEASI „stire”, „informatie” – care daca se refera la o „personalitate” starneste o adevarata furtuna (spre ex. curul gol al lu’ Boc) – daca se refera la cineva ca noi sa fie trecuta cu vederea cu totul (ca fiind lipsita de interes) (de catre toti cititorii stirii care nu ne cunosc) sau – in cel mai bun caz – sa provoace doar o privire dispretuitoare pt o asemenea atitudine lipsita de decenta din partea noastra (si ma refer nu la faptul ca avem cur ci la cel de a ni-l „afisa”).

Pai si amenzile alea ale CNA-ului tot pe baza unei legi sunt date, nu in baza a ceea ce zice opinia publica. Pentru ca opinia publica e impartita: unii sunt satisfacuti ca i-au vazut bucile lui Boc, altii sunt revoltati.

Amenzile alea poate ca or fi avand „la baza” vreo reglementare, si poate ca n-or fi date dupa opinia publica – da’ NICI fara o ALTA opinie nu sunt date. (Daca-‘n locul lu’ Boc ar fi fost – spre ex – sa zicem Ponta, crezi ca TOT ASA ar fi fost amendat postul?)

Intrebare retorica, Victor.

Amenzile sunt date dupa pofta ,,cuiva”, fii sigur de asta. As putea sa bag mana in foc, ca daca am fi vazut un alt fund ,,public” (de alta culoare politica), nu pe cel alt tau (scheletic), tot altfel ar fi fost judecat gestul televiziunii(lor) de catre cei de la CNA, decat a fost in cazul prezentat de tine. Sunt in asentimentul tau, cand spui ca unii au fost, sunt si vor fi ,,mai egali” decat altii.

Intr-adevar, substratul e destul de clar.

E egalitate, George, dar nu pentru căţei! Încă te iluzionezi? He, he… Aşa că fesele tale ar fi lăsat CNA-ul indiferent, fiindcă noi, oamenii simpli (căţeii, ce să facem dacă nu ne-am născut dulăi) mai avem mult până să fim… persoane publice. Cum ar spune Ainştain – „Ăştia e jmecheri, la noi neci bucile nu e enteresante!”

Nu ma iluzionez catusi de putin, Cristian.

Bine le-a făcut!
Carnavalul de la Rio şi ei dau fundul lui Boc. Pfff! 🙂

Irina, de fapt cred ca pentru voi, femeile, au dat fundul lui Boc. Ca sa nu va simtiti discriminate din cauza ca barbatii casca tot timpul ochii la fundurile altor femei.

eu nu ma uit sau nu urmaresc Antena1,
dar dupa atitia ani, cred ca e greu de vorbit despre ‘impartialitatea’ CNA-ului……

si asta mai ales ca eu cred ca are multe de diriguit, indreptat, ‘curata’, si de facut ordine in propria-i ograda

——-
sper ca tu esti bine, Geocer 🙂

Nici eu nu urmaresc Antena 1, dar despre acea magarie s-a tot vorbit.
Da, sunt bine si sper ca si tu esti sanatoasa si voinica.

Ma, nu vreau sa fiu rea, dar stii nu toate fundurile apar la TV. Pe de alta parte stau si ma intreb de ce se tot uita lumea la asemenea idiotenii. Eu nu ma uitam la Boc nici imbracat, d-apoi in kurdistanul gol…
😀

Ai dreptate: fundul meu cel scheletic n-o sa apara niciodata la tv.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.