Cu Moțoc rimează Boc

7

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc | pe data de 06-02-2012

Vă amintiți scena din nuvela „Alexandru Lăpușneanu”, când mulțimea nemulțumită se duce la palatul lui Vodă? Nu știu dacă și atunci s-o fi strigat „Ieși afară/Javră ordinară”, dar Vodă Lăpușneanu a ieșit la balcon. Și i-a întrebat pe protestatari ce vor.
La început, oamenii au rămas descumpăniți. Nici ei nu știau ce vor! Apoi, s-a găsit unul mai deștept și a strigat „Capul lui Moțoc vrem”, iar toată mulțimea a început să strige același lucru. Moțoc era un fel de prim-ministru, iar Lăpușneanu, fără ezitare, a dat ordin să fie adus în fața mulțimii și să i se taie capul.
Sigur, vremurile s-au mai schimbat, mulțimea nu mai vrea sânge, se mulțumește și cu o demisie. Așa că Vodă Băsescu i-a cerut lui Boc să demisioneze, poate tot o reuși să potolească mulțimea care protestează.
Așa ne-o fi noua dat, să repetăm la nesfârșit istoria?

Comments (7)

bine zis ca lumea nu stie ce vrea. nu sunt sigura ca demisia aceasta o sa multumeasca pe careva, sau o sa rezolve ceva. cu siguranta eclipseaza (nu stiu daca voit sau nu) stirile care cu adevarat ar fi contat pentru fraierii care scandeaza in Piata : evaluarea pozitiva primita de Romania de la Comisia Europeana si FMI.

Bineînţeles. Şi partea cea mai tristă este că nici nu învăţăm vreodată ceva din greşelile trecutului. Capul lui Boc, pe o tavă virtuală, nu rezolvă, totuşi, mai nimic. Tot în stand-by rămânem, joc de glezne şi ciripeli pe la colţuri în speranţa că ne-o fi mai bine.
Viaţa d.B. (după Boc) va fi la fel de contorsionată cum era şi î.B şi în timpurile Bocului-Hopa-Mitică.

Nu e ca si cum, ca unic glas, am sti ce vrea. Sa ni se dea ceva, orice, numai sa ni se dea. Si sa nu fim intrebati ce.

Daca ar fi sa se repete istoria, am putea avea din nou scena decolarii unui elicopter de pe un acoperis!

Am avut o scena a decolarii unui elicopter, dar era cel care-l aducea din vacanta pe multstimatul si iubitul dictator!

Nu stiu exact CUM au decurs lucrurile (eram internat, si din pacate nu am suportat „operatia mare”, ci TOT una pregatitoare, astfel incat de ieri sunt deja acasa cu perspectiva a 3-4 sapt de convalescenta si apoi IAR a pregatirii sufletesti pt operatia grea de care n-am scapat) dar mie mi s-a spus ca Boc nu si-ar fi dat demisia, ci si-ar fi depus mandatul. Desi efectele imediate din perspectiva noastra sunt cam aceleasi („am scapat de el”), din cate stiu eu semnificatia pt viitoarea lui cariera politico-administrativa este cu totul alta: nu a abandonat ceea ce avea de facut si ceea ce incepuse, ci a ingaduit celui care-l numise sa-l confirme in continuare pe post – sau nu.
Iar neconfirmarea lui pe post are – in optica mea – o inconfundabila nuanta de deturnare a atentiei de la problemele reale cu care ne confruntam si de nesemnificativa victorie acordata adversarilor politici DOAR cu scopul adormirii vigilentei si perseverentei acestora.

Eu n-am fost internat, dar tot nu stiu daca si-a dat demisia sau si-a depus mandatul. Nu s-a insistat deloc pe tema asta.
Sanatate, Victor. Si putere ca sa le duci pe toate.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.