Cu rezervele la atac

4

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc | pe data de 09-02-2012

În aceste zile, Băsescu pare a fi un antrenor de fotbal. Atunci când este sigur de calificare, sau atunci când nu mai are nimic de pierdut, antrenorul preferă să-și țină pe bancă jucătorii vedetă și să bage în teren rezervele.
Cum „calificarea” PDL-ului în viitorul Parlament este destul de nesigură, e clar că președintele consideră că nu mai are nimic de pierdut.
Uneori, rezervele reușesc să câștige, punând osul la treabă pentru a-și demonstra valoarea și a câștiga un loc în primul lot, dar de cele mai multe ori „o încasează” de la adversari. Deci, după părerea mea, Băsescu a luat foarte serios în calcul varianta înfrângerii. Și nu atât aceea a nevalidarii de către Parlament a cabinetului Ungureanu, căci există șanse reale că acesta să treacă de votul în plen, ci, mai ales varianta pierderii credibilității guvernului în fața electoratului. Pentru că lipsă de performanță a noului guvern (lipsă care se conturează deja) va face ca nemulțumirile oamenilor să crească și mai tare.
Și atunci, pe ce se bazează „antrenorul” PDL-ului? Eu cred că se bazează pe faptul că noii miniștri vor fi mai puțin asimilați cu partidul, în ochii electoratului. Parcă văd cum Boc, de la tribuna Parlamentului, va critica ineficiența guvernului, peste vreo câteva luni. Adică, partidul Băsescian va încerca să facă un joc dublu, joc de „aburire” a electoratului, fiind la guvernare, dar în același timp vrând să pară în opoziție. Astfel încât, la toamnă, PDL-ul se va prezentă în campania electorală fix că o fată mare care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Rămâne de văzut pe câți vor reuși să păcălească.

Comments (4)

„Eu cred că se bazează pe faptul că noii miniștri vor fi mai puțin asimilați cu partidul, în ochii electoratului.”

Păi da, George, fiecare dintre cei nominalizaţi – şi iată, aleşi, cu doar două voturi împotrivă, ca să nu fie unanimitate – este Omul Cuiva. Politica va fi aceeaşi, cu feţe noi.

Rezervele par mai slabute decat bugetul!
Marinarul face programul guvernului, Boc mai turuie, Elena isi etaleaza toaletele de iarna, Roberta numara cu spor, parlamentarii sunt adusi cu avionul…toate vechi!

„Și atunci, pe ce se bazează “antrenorul” PDL-ului?”
In opinia mea nu se bazeaza pe nimic, ci doar „s-a indurat” „sa le faca hatârul” protestatarilor: „Ati strigat „Jos Boc”? Poftim: Boc este jos. SI? Acu’ vi-‘i mai bine?”

Intortocheate sunt caile domnului Basescu

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.