9

Goguț îi scrie lui MRU

Posted by Geocer on 30 martie 2012 in Goguţ |

A fost supărat rău Goguț, iarna asta. Ba pentru că din cauza gerului n-a putut ieși la săniuș, ba pentru că a răcit și a stat la pat o săptămână… numai necazuri pe capul lui. Dar acum, că a venit primăvara, parcă și-a mai revenit și el, așa că s-a decis să-i scrie noului premier pentru a-l sfătui ce să facă acolo, în fruntea guvernului. Haideți să ne delectăm cu scrisoarea lui.

Dragă nenea Răzvan,

Vreau mai întâi să mă prezint, pentru că matale sigur nu mă cunoașteți, deoarece eu nu sunt un om mare ca nenea Boc, sunt doar un băiat de 12 ani căruia-i place să-i ajute pe politicieni atunci când au nevoie și să știți că eu v-am scris mai mult pentru că l-am auzit pe bunicul să sunteți un om inteligent, că așa a zis el: „Toți care poartă ochelari sunt oameni deștepți”, dar tata a zis că nu e chiar așa, că are el la serviciu un coleg cu ochelari de nu dai nici doi bani pe inteligența lui. Numai că bunicul l-a contrazis și i-a spus că ăla e excepția care confirmă regula, așa că a rămas tot ca bunicul. Și eu v-am scris pentru că și mie la fel îmi zice mama, atunci când vin acasă cu note bune: „Mânca-l-ar mama de băiat deștept”, dar tata i-a spus să nu mai zică așa, că doar nu e canibală ca să mă mănânce. Și mama a zis că ce treabă are tata cum mă alintă ea, deci și aici tata a pierdut.
Dar eu nu v-am scris ca să vă povestesc despre ce zic părinții și bunicii mei, eu v-am scris ca să vă sfătuiesc ce să faceți acolo, la guvern, ca să ne fie și nouă mai bine. Adică, să dați dumneavoastră niște legi ca oamenii să fie mai veseli, mai deschiși, mai fără griji. Iar copiii să aibă parte de mai multe bucurii și de mai puține probleme, că eu am fost și bolnav de gripă iarna asta, iar mama a zis că bine că n-am făcut rujeolă, că a fost o mare epidemie. Și pentru bunici ar trebui să faceți ceva ca să nu mai sufere din cauză că au pensii mici și nu pot să-și cumpere mâncare și medicamente. Și să știți că eu am încredere în matale și cred că o să găsiți împreună cu ceilalți miniștri tineri niște metode că să alungați sărăcia din țară, că așa mi-a spus bunicul că aveți numai miniștri tineri.
Eu vă doresc succes și să auzim numai vești bune de la dumneavoastră, la televizor.

Cu drag,
Goguț

9 Comments

 • gina spune:

  Goguț a pus scrisoarea la poștă, cu acte în regulă? că altfel, poate să aștepte răspuns, mult și bine, până cad toate frunzele..

 • VictorCh spune:

  Destept Gogut!

  (Da’ ar trebui sa-i atraga cineva atentia ca ar fi fost corect sa se fi adresat cu „mata” – prescurtarea populara de la „dumneata” – caci forma „matale” este incorecta in situatia prezentata, fiind specifiCA_CAzurilor genitiv si dativ, intrucat reprezinta prescurtarea populara de la „dumitale”.)

  • Geocer spune:

   O sa-l trag de urechi si o sa-l pun sa studieze mai atent gramatica!

  • Geocer spune:

   Aoleu, Victor, ce poti sa-mi faci! In loc sa-l trag eu de urechi pe Gogut, era sa ma traga el pe mine. Noroc ca e baiat cuminte, altfel nu stiu pe unde-as fi scos camasa. M-a dus pe dexonline.ro si mi-a aratat negru pe alb ca ‘matale’ este forma populara pentru ‘dumneata’. Vezi cum e tineretul din ziua de azi? Mereu apeleaza la internet. Pe vremea noastra…ehei… daca i-ai fi cerut unei fete id-ul de mess ti-ar fi tras o palma de te-ar fi usturat obrazul toata ziua.

   • VictorCh spune:

    Citisem doar instiintarea despre comentariul dumitale precedent, si IMEDIAT am intrat TOCMAI ca sa te rog sa nu-l urechezi totusi, caci in mod popular se mai foloseste SI forma (asa incorecta cum este) „matale” – ba si „tălică” – da’ bagsama mi-ai luat-o inainte cu documentarea.

    SUPER chestia cu cerutul de la tanara domnisoara! Bagsama incepe sa-ti revina inspiratia – sper ca asta inseamna ca „problemele” dumitale incep sa se apropie de sfarsit (sau macar se atenueaza).

    • Geocer spune:

     Intr-adevar, ce-a fost greu a cam trecut. Dar stii cum e: bucuriile vin si trec pe cand necazurile…trece unul, vine altul!

 • irina spune:

  deştept, Goguţ! 🙂 dacă vrei să obţii ceva vorbeşti cu şefu’ ăl mare!

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2007-2019 Blog Geocer All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.