La pas prin Pitești (articol cu pretenție de foto-reportaj)

15

Postat de Geocer | in categoria fotoreportaj, lalele, pitesti, primavara | pe data de 22-04-2012

A venit primăvara la mine în oraș și încă nu apucasem să fac o plimbare prin centru, ca să văd ce mai este și ce nu mai este pe-acolo. Asta nu înseamnă că n-am mai ieșit deloc în oraș, dar de fiecare dată am avut o țintă precisă, m-am dus, mi-am rezolvat problema și m-am întors, fără să mă uit mai atent în stânga și în dreapta. Și de data asta aveam o țintă precisă: vroiam să văd ce piese de teatru se vor juca acest week-end la Davila, ca să știu dacă e cazul să prevăd o ieșire la teatru. Din păcate, pe Internet nu poți să găsești decât rareori programul teatrului, așa că trebuie să mergi în centru, unde pun ei afișe, pentru a ști ce se joacă. Dar cum nu era nicio grabă, am transformat deplasarea asta într-o plimbare cu aparatul foto în mână.

Slogan magazin de incaltaminte

Și iată ce-am remarcat:

Mai întâi m-a făcut să zâmbesc sloganul unui magazin de încălțăminte: „La noi îți găsești perechea”. Eu nu mi-o căutam, așa că am pozat și am trecut mai departe.

 

 

 

 

 

 Erau de remarcat și lalelele, evident. Căci, la fel ca și în ceilalți ani, Primăria s-a ocupat de plantatul acestora în parcurile din oraș. Și la fel ca în ceilalți ani, numărul acestora s-a diminuat simțitor, fiind din ce în ce mai rare, dar și îngrădite de niște gărdulețe din sârmă care nu le protejează de nimic. Poate doar de câinii vagabonzi pe care Primăria nu-i deranjează în niciun fel. Iată și o poză cu lalele.

Lalele ingradite

Că să vedeți că am dreptate atunci când zic că numărul de lalele s-a diminuat an de an, iată o poză făcută acum 3 ani si iată ce-am pozat ieri. Dacă acum 3 ani erau lalele, anul trecutși anul ăsta, în acel loc, nu mai este decât gazon. Dar s-a mai avansat un pic: în anii trecuți, funcționa fântâna. Rămâne ca la anul s-o desființeze și pe aceasta de tot și să toarne beton!

Lipsa lalele


Ca să terminăm într-o notă hazlie, țin să vă anunț că mi-am întâlnit un prieten din 2001. Bine, eu îl uitasem, de fapt nici acum nu-mi amintesc să fi fost vreodată prieteni, dar dacă el susține sus și tare lucrul asta, îl las să creadă că are dreptate, nu?

Prietenul meu?

Comments (15)

Am fost si eu la Festivalul Lalelelor acum 2 ani. Foarte draguta acea fantana de care vorbesti. Ar fi pacat de ea, dar cine stie…

Am exagerat eu putin, acolo. N-o sa fie desfiintata, ba chiar va functiona peste o saptamana cand va fi „Simfonia lalelelor”.

Bun, bun 🙂

cât ne-am mai dorit primăvara asta!
e frumos şi curat oraşul tău 🙂

Este, recunosc.

LA MULTI ANI, tizule!
Sa fii sanatos si la fel de inventiv si de aici inainte.
Toate cele bune!

Multumesc, dar nu stiam ca suntem tizi! La multi ani si tie!

Eu cred că suntem tizi, greșesc?
Mă gândeam să facem petrecerea laolaltă, adunăm rapid bllogherimea argeșeană la fântână și apoi, ce-o mai fi, om mai vedea!!

Da, e clar ca suntem tizi. Vrei s-o facem lata?

La mulţi ani, George! 🙂
Sănătate maximă, baftă şi timp liber să te bucuri de toate! 🙂

Multumesc mult, Irina. Multa sanatate si tie.

A trecut, deja, poate de Simfonie!

Fuse si se duse, vorba olteanului. Lasa ca poate ne vedem joi la Filarmonica.

p.s.nu suntem perfect tizi, eu sunt „incertă„. Îmi place de mor chestia asta. Să nu crezi că mor tocmai la tine pe blog..

Hehe, mie mi-era teama ca o sa te superi ca ti-am zis asa!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.