La Pitești, ciclismul e interzis

2

Postat de Geocer | in categoria pitesti | pe data de 15-05-2012

Pentru că fac prea puțină mișcare, într-o bună zi m-am hotărât să împrumut bicicleta fiului meu și să mă duc să fac câteva ture în centrul orașului, pe-acolo pe unde nu circulă mașini.
„Neee, mi-a zis el! N-ai voie cu bicicleta prin centru. M-am dus eu acum câțiva ani și m-a amenințat un polițist comunitar că mă amendează dacă nu dispar imediat!”
„Bun, atunci o să mă duc în Parcul Ștrand, că e la doi pași de noi”. Zis și făcut. Dar mai bine m-aș fi ales doar cu zisul, căci cu făcutul e treabă grea. Parcul e plin de oameni care-și scot copiii mici la plimbare în aer liber. Nu făceai câțiva metri fără să întâlnești câte un copilaș. Și se știe că micuții sunt imprevizibili. Am stat tot timpul cu frica-n sân că o să dau peste vreunul. Deci, nici aici nu se poate face mișcare cu bicicleta.
În Pădurea Trivale, situația este aceeași: multă lume și mai ales mulți copii. Trebuie să te „strecori” printre ei ca să poți avansa. Pe arterele circulate de mașini ar fi o adevărată aventură să te plimbi cu bicicleta, ca să nu mai vorbesc și de faptul că o să inspiri numai fum de la țevile lor de eșapament, plus niscaiva praf.
Am văzut că la București s-au creat piste pentru bicicliști, atât prin parcuri, cât și pe arterele de circulație. La Pitești, nu! E interzis, pur și simplu. Și nici nu cred că se va schimba ceva, căci niciunul dintre candidații la Primărie n-a pomenit nimic în acest sens.

Comments (2)

La Bucuresti desi sunt piste se circula tot mai des pe strada. Motivul e simplu: biciclistul e participant la trafic, iar pistele sunt facute fara cap, inutilizabile.

Cred ca asa trebuie sa procedezi si tu la Pitesti. Desigur va trebui sa semnalizezi schimbarile de directie, sa te asiguri, sa porti casca si lumini de semnalizare, vesta eventual. Soferii se vor adapta din mers si cu timpul vor trece si de la patru roti la doua.
Crede-ma, incepe sa functioneze.

La Pitesti, rareori vezi biciclisti pe strada. Baiatul meu, cand are chef de ciclism, iese in afara orasului, pe drumuri putin circulate.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.