Pe scurt, despre foști

2

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Pamflet, politica | pe data de 08-05-2012

După eșecul din alegerile prezidențiale de duminică, presa franceză face tot felul de supoziții privind viitorul politic al lui Nicolas Sarkozy, mai ales că în 2008 declarase că, într-o astfel de situație, se va retrage. Parcă am mai auzit eu pe cineva de pe la noi, că atunci când nu va mai fi președinte o să se retragă din viața politică.
Oricum, cică foștii președinți n-o duc rău de loc. În Franța au o pensie babană, plus dreptul de a face parte din Curtea Constituțională, drept remunerat destul de bine (cam 100 000 de euro pe an). Totuși, față de cât câștigă Bill Clinton ca să țină un discurs, ăsta-i mizilic. Cică, fostul președinte american îi taxează cu 100-300 de mii de Euro pe cei care vor să-l audă povestind pe la diverse conferințe despre aventurile extraconjugale pe care le-a avut pe vremea când era la Casa Albă. Sau nu despre asta o fi vorbind?
Nici fostul premier britanic Tony Blair (Anton Blaier, frate cu regizorul Andrei, de fapt) n-o duce rău: câștigă vreo 5 milioane de dolari pe an în calitate de consilier al băncii JP Morgan.
Și-atunci stau și mă întreb: dar bietul Base, ce-o să facă după ce-și va duce mandatul la bun sfârșit? Ce pâine amară o să-i rezerve perioada post-prezidențială? Va fi el plătit să conferențieze pe teme precum „Decolteul Elenei Udrea și sticla de Ballantaines văzute de la Palatul Cotroceni”? Sau va fi angajat pe post de consilier de către BCR, având drept sarcină să le micșoreze clienților dobânda la depozite cu 25% și să le-o mărească pe cea de la credite, de la 19 la 24 %? Sau, de ce nu, poate că va fi plătit de firma Cristim să le facă reclamă la mici, așa cum Gorbaciov face reclamă la Pizza Hut?
Chiar așa, voi ce credeți că va face Base, atunci când nu va mai fi președinte?

Comments (2)

In cazul lor nu se potriveste dictonul:”vae victis”, nu?

Nici pe departe. Dimpotriva!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.