Să judecăm la rece

3

Postat de Geocer | in categoria alegeri, pendiuc, pitesti | pe data de 22-05-2012

 Așa cum spuneam, tot mă frământ și mă întreb și nu pot dormi noaptea de grija alegerilor locale. Pe cine să votez oare pentru fotoliul de primar al Piteștiului? Doar doi dintre candidați au ceva șanse, ceilalți sunt doar de „umplutură”. Adică, asta-i părerea mea, nu știu ce zic sondajele. Dar hai să-i examinăm pe cei doi pe care-i consider eu cel mai bine plasați.
Tudor Pendiuc este actualul primar și are 20 de ani vechime în această funcție. Ce-a făcut și ce n-a făcut pentru oraș știe orice piteștean. Adică, a renovat centrul, dar a lăsat în paragină cartierele. A făcut o fântână muzicală de milioane de euro, dar a lăsat în faliment termoficarea. A asfaltat străzile principale (aproape în fiecare an), dar a lăsat gropi și șanțuri prin cartiere. Nu s-a implicat sub nicio formă în reabilitarea termică a blocurilor, dar i-a amenințat pe cei care au făcut-o din banii proprii că-i amendează. Și-ar mai fi ceva: în anul 1992, când a candidat pentru prima dată, d-l Pendiuc era analist-programator la o firmă din Stefanesti și avea un apartament în Pitești. La fel ca mine, doar că eu eram analist-programator la o altă firmă. Amândoi am trăit din salariu căci nu se poate spune că iscusința domniei sale în afaceri i-a adus mulți bani, deoarece în calitate de primar n-a avut voie să-și dezvolte o afacere. Acum, după 20 de ani, deși avem salarii comparabile, eu locuiesc în același apartament din 1992, pe când dumnealui și-a mai cumpărat încă unul și și-a construit și o vilă (care se învârte după soare, după cum zic gurile rele). Oare cât de mult a putut să economisească dintr-un salariu de primar, ca să reușească această performanță?
Celălalt candidat este d-l Daniel Dragomir despre care eu personal nu auzisem înainte de ziua în care și-a anunțat candidatura la fotoliul de primar. Cică ar fi un om de afaceri de succes, proprietar al unui hotel care nu mai funcționează din lipsă de clienți. Își face o campanie asiduă pe facebook, dar și la Universitate (prin intermediari, nu direct). Este clar că are drept alegători țintă pe cei tineri. Dar în afară de atacurile la actualul primar și la câteva promisiuni populiste, n-am văzut nimic concret în programul său. Adică, dacă va fi ales, o să facă exact ca și Pendiuc: niște chestii de suprafață, care să ia ochii, dar nu va rezolva problemele cu adevărat grave din Pitești. Iar dacă nu va câștiga, părerea mea este că va dispărea în neant, acolo de unde a apărut ca să candideze la Primărie. Așa s-a întâmplat cu toți contra-candidații de până acum ai d-lui Pendiuc: s-a auzit de ei în campania electorală, apoi nimeni nu mai știe pe unde au dispărut.
Până la urmă, stau să mă gândesc dacă n-ar fi mai bine să votez cu doamna Fulga. Măcar dumneaiei arată bine, deci am un motiv întemeiat s-o ștampilez!

Comments (3)

Eu vin cu o propunere, George… Dacă tot nu eşti mulţumit – şi îmi dau seama că motivele nemulţumirii sunt reale, le-ai expus şi le-am parcurs cu atenţie – atunci îţi propun să intri în politică. Dacă peste vreo 10 ani te muţi din apartament şi-ţi faci şi tu o vilă care să se rotească după soare, atunci promit să-mi închid blogurile, să nu mai scriu nimic şi… să intru şi eu în politică. 🙂

Cristian, nu sunt facut pentru asa ceva. Si oricum, in politica n-ai loc de astia cu state vechi. Deci, mai bine pastreaza-ti blogurile si mai publica si cate o carte din cand in cand. E mai cuminte asa!

Sunt de acord cu dvs si aceasta dilema o impartasesc si eu ,chiar si rezolvarea ei. Mai ales ca d-na Fulga este vecina mea in bloc…Altfel nu simpatizez neaparat cu PPDD…sau cum ii mai zice…Necunoscutii din campania electorala nu-i suport din principiu,cu atat mai mult cu cat fac parte din mascota Alianta pentru Arges si Muscel ,de facto PDL.Iar Pendula,oricum este depasit de evenimente si mult prea virusat de sindromul dinozaurian…
Altfel,va asigur de intreaga mea consideratie …in ciuda evenimentelor ,poate ciudate ,prin care trecem!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.