Turna-le-aș bere pe mormânt ălora care vor s-o scumpească!

4

Postat de Geocer | in categoria bere, Pamflet | pe data de 19-05-2012

 Atât mai avea și românul nostru ieftin: berea. Când era supărat, își cumpăra un PET la 2 l, că nu costă mai mult de 5-6 lei și-și îneca în el amarul. Iar după aceea stătea toată noaptea la toaletă ca să-și golească vezica. Și ce vor ăștia să facă? Să bage în ea taxe, impozite și accize. Sta-le-ar acciza-n gât să le stea! Păi nu e de-ajuns că ne bagă E-uri în mâncare? Acum să ne bage și accize-n bere?
Dar lasă că nu și-a spus românul ultimul cuvânt. Pe lângă blestemele pe care or să și le încaseze guvernanții, ia să vezi cum o să bem noi numai bere de la bulgari, de la ucraineeni și de la moldoveni. Că nu-i rea deloc nici cea a vecinilor, am încercat-o eu. Ba, mai mult: stai să vezi cum o să înceapă țăranul nostru să cultive hamei (că orzoaică oricum se mai găsește pe la casa omului) și cum o să pună în funcțiune tot anul alambicul ăla pe care-l folosește doar toamna, pentru țuică. Ce, nu e bun și ca să fermenteze berea-n el? Ba bine că nu!
Parcă văd, când o să mă duc în vizită la vreun amic, cum o să mă servească cu un pahar de bere și o să-mi spună: e bere de buturugă, curată, de la taică-meu de la țară, nu că a ăstora din comerț, plină de accize!
Așa că noi o să dăm cep la butoiul de bere de la țară, iar pe Cepoi o să-l lăsăm cu buza umflată și cu berea neconsumată. Hai noroc, că mă duc să-mi mai torn o halbă!

Comments (4)

hait! tre’ să-mi mai pun bani la puşculiţă!
am nişte vecini pe aici, din vremea lui Stalin, care, după ce gată pensia, vin să-i împrumut de-o bere.
mda…prindem şi asta în buget 🙂

Sunt pensionari inca de pe vremea lui Stalin?

Recunosc că şi eu le spun ceva de „bine” – în ultima vreme – de fiecare dată când beau o bere. Destul de des, de altfel…

[…] puțin timp în urmă scriam un articol-pamflet în care ziceam că românul, ca urmare a scumpirii acestei băuturi naționale care este berea, va […]

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.