Unii încă mai cred în magie

0

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 17-05-2012

Eu nu m-am uitat la „Românii au talent”, dar mi-au atras atenția niște articole apărute în presă în legătură cu Cristian Gog, mentalistul care a câștigat concursul.
Autorii acestor articole îi tot dădeau înainte cu afirmația că numerele sale erau regizate, nu erau „pe bune”. Ce-ar fi însemnat, de fapt, un număr de iluzionism (căci, de fapt, asta fac mentaliștii de la noi) care să fie „pe bune”? Adică încă mai sunt oameni care cred că poți băga un telefon într-un PET, fără ca acel PET să aibă o tăietură fină? Încă mai sunt ziariști (nu vorbesc de omul simplu, de la țară) care cred că prestidigitația și iluzionismul se realizează cu ajutorul diavolului?
Fiți serioși, oameni buni! Când te duci la un astfel de spectacol, te duci ca să te relaxezi, să te amuzi, iar dacă ai destulă gândire logică, să descoperi cum a făcut artistul șmecheria pe care ți-a prezentat-o. Singurele lucruri pe care ai putea să le critici la o reprezentație de acest gen ar fi, de exemplu, faptul că nu și-a ascuns prea bine modul în care-și realizează numărul și că s-a văzut cum scotea o carte din mânecă. Sau faptul că i-ai descoperit prea ușor complicele pe care-l avea în sală. Dar n-ai de ce să critici faptul că n-a îndoit furculița, ci (folosindu-se de iuțeala de mână și de nebăgarea de seamă) a înlocuit-o pe cea întreagă prezentată publicului la începutul numărului, cu 2 fragmente pe care le ține între degete că să dea iluzia că o îndoaie.
Prin urmare, cred că doar invidia i-a determinat pe unii să scrie astfel de articole. Dar invidia e tipic românească, deci nu trebuie să ne mire.

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.