Constatări post-electorale

6

Postat de Geocer | in categoria alegeri, alianta, Diaconescu, PDL, pendiuc, pitesti, politica, PSD | pe data de 11-06-2012

  •  În primul rând, vreau să vă spun cum am votat. Deși votul este secret, presupun că nu încalc nicio lege dacă-l fac public. Am desenat pe toate cele 4 buletine de vot câte un dreptunghi, în el am scris cu litere mari de tipar „NU MERITĂ NICIUNUL” și am pus ștampila în acel dreptunghi. Chiar dacă mi-am anulat votul, măcar mi-am făcut cunoscută opțiunea.
  •  Aseară, era cam ora 8 când m-am întors de la teatru. Televiziunile (respectând legea electorală), ne țineau în suspans în ceea ce privește rezultatele exit-poll. Am dat și pe OTV. Dan Diaconescu începuse deja petrecerea în curtea televiziunii și anunța că partidul său ar fi câștigat cutare și cutare primărie. De exemplu, anunța că în Argeș ar fi câstigat 3 primarii, printre care și cea în care dau eu cu sapa (Mărăcineni). Azi dimineață mi s-a confirmat (mulțumesc, Raluca): în Mărăcineni chiar a câștigat. Trecând peste asta, îmi dau seama că pe DD îl doare fix undeva de orice lege. Iar când CNA-ul îi va aplica din nou o amendă, sau îi va închide televiziunea, se va martiriza (așa cum a mai făcut-o), spunând că adversarii politici vor să-i închidă gura, să-i ia dreptul de a-i informa pe cetățeni. Ar fi groaznic ca un astfel de personaj să ajungă președintele României. Cum să ne închipuim că ar fi în stare, ca șef de stat, să respecte Constituția și legile țării, dacă în calitate de simplu cetățean le calcă în picioare fără jenă?
  •  PDL-ul și-a luat o palmă binemeritată, peste tot în țară. Și cred că-și va mai lua una la fel de grea și la toamnă. Disprețul cu care ne-au tratat în anii de guvernare s-a întors, așa cum era și firesc, împotriva lor. Sunt convins că și Băsescu ar primi același lucru, dacă ar fi suspendat și s-ar ajunge din nou la referendum. Oamenii abia așteaptă acel moment!
  •  Nu-mi fac iluzii și nu mă îmbăt cu apa chioară. Din experiența celor 22 de ani de capitalism și democrație tipic românești am învățat că singura schimbare care se petrece în urma alegerilor este aceea a baronilor unui patid cu baronii altuia (oricum, în Argeș nu s-a schimbat nimic, au ramas aceeași baroni). „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri/Noi rămânem tot ca proștii”, acesta e cel mai adevărat slogan post-electoral.

Dar mai bine dă-i încolo cu politica lor. Prefer să mă duc la plajă!

Comments (6)

pfff… super tare votul!!! 😛

că şi-a luat-o pdl-ul e normal, dar că ăl de i-a drăgălit atâţia ani i-a lăsat din braţe fix cât încă nu se închiseseră urnele, mi se pare o porcărie demnă de ultimul jeg de comandant.
pentru că dacă stai la un suc cu doamna dana grecu, asta transmiţi: că ţi-e paralel de ai tăi.
mi s-a părut dezgustător şi sper să şi-o ia artistic când o veni vremea.
în privinţa lu’ domnu dan, ce naiba să mai spunem? nu ne ajungeau săriţii vechi, mai avem unul..circ!

cum spuneam: zi uşoară, George! 🙂

Si cand te gandesti ca tzatza aia de Dana Grecu e pitesteanca de origine. Si-a inceput cariera la Antena 1 Pitesti!

Una calda, alta rece…
Am regretat ca edilul nostru a pierdut, dupa 3 mandate castigate-succesiv, m-am bucurat c-a iesit Boc la Cluj. Sincer!

Esti PDL-ista, Disa?

E moralmente buna solutia cu votul, insa ramane doar un vot anulat. Ca la fotbal, rezultatul ramane, nu conteaza ce a facut arbitrul. De aia am si optat pentru absenteism – acolo e rezultatul. Ce-i drept, absenteismul nu e eficient decat cand o majoritate covarsitoare il va aplica. Cred ca moartea acestei clase „politice” doar asa poate veni, adica in momentul in care nu va veni nimeni sa voteze (ma rog, vor veni 2%, rudele lor si slugile).
Cat despre Dan Diaconescu, acest Danila Prepeleac al politicii de mahala, el nu face decat sa urmeze reteta cu care a castigat candva popularitate Tribunu’. A schimbat piperul nationalist cu boiaua proletcultista, in rest – nimic nou. Eu unu’ il pun in panoplia mortilor nemorti, alaturi de Isarescu si Stolojan (ma refer la mutrele de vampiri la propriu, desigur). Altminteri, adevaratul Nosferatu ramane domnu’ Lis. 😀

Hai ca m-ai amuzat. Iar DD ar putea fi numit si Pacaliciul politicii romanesti.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.