Trăiască degustarea de bun gust

9

Postat de Geocer | in categoria bere, De-ale mele | pe data de 27-06-2012

Alaltăieri, pe neașteptate, m-am trezit că primesc un e-mail invitație. Cică, la doi pași de mine (pe strada Țepeș Vodă), s-ar fi deschis (fără să-mi ceară aprobarea și nici măcar părerea) o berărie denumită Beermingham care-și propune să-i familiarizeze pe piteșteni cu alte sortimente de bere decât cea îmbuteliată la PET de 2,5 l (la preț de 2l). Dar nu numai atât: eram invitat în calitatea mea de (mare) blogger să iau parte la o degustare a unor sortimente de bere cu totul deosebite de ceea ce băusem eu până acum. Încă de la început am bănuit că adresa mea de e-mail le fusese furnizată celor de la Beermingham de vreunul dintre amicii bloggeri, jurnaliști sau scriitori. Misterul n-a persistat prea mult, căci a doua zi, Denis (pericolul public numărul 1) a mărturisit, sub tortură, că el săvârșise isprava. Nu aveam de ce să-l iert pentru ceea ce făcuse, așa că nici nu l-am iertat. Doar i-am mulțumit.
Deci, aseară, pe la ora 7 trecute fix, m-am înființat în carne și oase (mai mult oase, recunosc) la locul faptei. Locul se prezenta destul de bine, iar gazdele s-au dovedit încă de la început foarte primitoare. Când vorbesc de gazde, mă refer la Bogdan Georgescu și la Costin Munteanu, căci ei s-au ocupat de noi.
Înainte de eveniment, știam despre bere ceea ce știe toată lumea, deși mă consider (de fapt, chiar sunt) un mare iubitor al acestei băuturi. Dar de unde să știu eu că berea se degustă, la fel ca vinul dacă până acum nu-mi spusese nimeni treaba asta? Bogdan ne-a învățat cu multă răbdare cum se procedează pentru a-i simți cât mai pregnant, atât aroma, cât și gustul. Și tot el ne-a spus că înainte de a trece la degustarea altei beri, e bine să bei puțină apă. Eu n-am putut face treaba asta, așa cum nu pot bea apă, nici cu vin. Apropo de acest „lichid de la subsol” care este apa, mi-am amintit o epigramă care mi-a plăcut mult în adolescență:

Decât să-ntunec slava lui perenă
Stropindu-l c-un lichid de la subsol,
Mai bine beau la masă vinul gol
Și fac injecții cu sifon în venă.

Păi și cu berea e la fel, frate! Revenind la ea, la această băutură minunată care este berea, vă las să citiți amănunte despre ceea ce am degustat la Denis și la Adrian Vasiliu. N-are rost să repet și eu aceleași lucruri.

Și uite-așa, tot trecând de la berea cehă, la cea nemțească, apoi la cea englezească/scoțiană și în final belgiană, nici nu ne-am dat seama când s-au adunat 8 beri degustate. Printre picături am mai aflat că există și beri puternic alcoolizate  având tot atâtea grade alcoolice cât whiskey-ul, adică vreo 40. Nu, aseară n-am degustat una dintr-asta. Cea mai „tare” a fost Kasteel, o brună belgiană având 11% alcool.
Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă plăcută, amicală, relaxată și s-a încheiat cu (încă) una din partea casei. Să tot trăiești în stilul ăsta, nu?
Oricum, după degustarea de aseară, blonda și cele două brune care mă așteptau cuminți în frigider au scăzut mult în ochii mei: nici nu m-am atins de ele!

La final, o poza de la Adi Enache.

Comments (9)

Mie nu-mi plac blondele ci nefiltratele, negrenele, alea „spurcate” cu lamaie mai multa sau mai putina si intotdeauna ma pot lupta cu maxim doua 😀

Mie-mi place fata bruna si berea blonda. Sau invers: fata blonda si berea bruna.

Ai degustat dar care ti-a placut cel mai mult?
Eu au descoperit aici o bere nemteasca care e castigatoarea topului meu (se numeste „Weihenstephan Hefeweissbier dunkel” la sticla de 500ml).

Ella, mi-au placut cam toate, dar cel mai mult, bruna aceea belgiana pe care am pomenit-o: Kasteel

Nu sunt cine stie ce fan al bauturilor alcoolice, dar daca ar fi sa prefer, un pahar de vin negru/rosu ar fi o alegere. Cum ar spune englezul, CHEERS !

Nici mie nu-mi displace un pahar de vin rosu, dar in ultima vreme le-am mai rarit din cauza hipertensiunii.

Fericiţilor… Sper că nu aţi ciocnit berile pentru fotografie, iar pe urmă aţi trecut la apa plată sau minerală… 🙂

Nuuuu. Cum sa facem asa ceva? Apa a ramas neatinsa!

Ce dragut! La o degustare de bere n-am fost niciodata (desi ar prinde bine pe caldura asta), dar am fost recent al una de vin, aici http://www.cadouriperfecte.ro/degustare-de-vin/86-degustarea-vinurilor-de-recas-voucher-cadou.html si a fost… uau! Un astfel de eveniment te face sa privesti cu alti ochi o simpla sticla de vin. 😀

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.