Unde-i stânga și care-i dreapta?

6

Postat de Geocer | in categoria Basescu, Boc, PDL, politica | pe data de 19-06-2012

Una din chestiile pe care am tot auzit-o pe la televizor până când a ajuns să mă plictisească și enerveze în același timp este: „Dacă dispare PDL-ul rămâne un vid pe partea dreaptă a eșichierului politic românesc”. N-am înțeles de unde și până când PDL-ul este partid de dreapta! Doctrina de dreapta prevede încurajarea întreprinzătorilor și a firmelor pe care ei le înființează, astfel încât economia să se dezvolte, să se creeze locuri de muncă, consumul să crească și așa mai departe. Păi se poate spune despre fostele guverne PDL că au făcut treaba asta? Dimpotrivă, se poate afirma fără niciun fel de exagerare că Boc și guvernele sale au distrus o mulțime de firme prin politica pe care au dus-o și i-au determinat pe întreprinzători să pună lacătele pe ușile firmelor lor. Deci, nici pomeneală de acțiuni de dreapta.
Bine, nici de stânga nu se poate spune că ar fi fost guvernele Boc, deoarece și salariații, și pensionării au avut mult de suferit, nu numai întreprinzătorii privați.
Adevărul este că mi-ar fi foarte greu să „fixez” undeva pe eșichierul politicii o astfel de guvernare haotică, dar nu e treaba mea, așa că nu mă bag. Eu atât vroiam să spun: singura legătură dintre PDL și dreapta este faptul că, practic, acest partid a fost mâna dreaptă a lui Băsescu.

Comments (6)

Bine zisa chestia cu mana dreapta. Oricum nu putem afirma ca in Romania avem stanga si dreapta pe esichierul politic, mai ales daca stam sa ne gandim la coalitiile din ultimii ani.

Avem o amestecatura fara nume, pusa pe imbogatire.

clasa noastra politica o fi ambidextra. zic.

Uite ca la asta nu ma gandisem. S-ar putea sa ai dreptate, Simfonico!

Gresesti: avem si stanga si dreapta la…furat!

Daa, de furat se fura cu ambele maini!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.