De ce cred eu că s-a forțat suspendarea lui Băsescu

14

Postat de Geocer | in categoria Basescu, politica, Ponta | pe data de 06-07-2012

 Este vizibilă cu ochiul liber graba USL de a-l suspenda pe Băsescu și de a-l trimite la origini. La originile obținerii funcției prezidențiale, evident. Adică, votul popular. Dar de ce atâta grabă? Asta-i întrebarea.
Înainte de a răspunde, o să-mi clarific poziția: aș fi preferat să văd o coabitare Băsescu-Ponta. Ar fi fost interesant nu numai din cauza faptului că am fi avut de ce și de cine să râdem, ci, mai ales, pentru că s-ar fi putut crea un echilibru în ceea ce privește puterile statului, astfel încât să poată fi evitate derapajele. O astfel de coabitare a fost între Băsescu și Tăriceanu.
Din păcate, părerea mea este că Ponta este încă destul de imatur din punct de vedere politic și simte că nu e-n stare să-i facă față lui Băsescu. Așa că a decis să-l elimine din ecuație încă de la început. Acesta ar fi, în opinia mea, primul motiv al grabei USL de a-l suspenda pe Băsescu.
Al doilea motiv, cred că este dorința lui Crin Antonescu de a ajunge cât mai repede președinte al României. Și nu din cauză că în doi ani și jumătate cât ar mai avea de așteptat până la următoarele alegeri prezidențiale normale ar îmbătrâni prea tare, ci din cauză că este foarte conștient de faptul că alianța cu PSD nu va mai dura atât de mult. Iar dacă se va prezenta drept candidat din partea PNL, șansele de reușită vor fi destul de reduse.
Restul nu contează, pentru ei. Pot să moară de foame zeci de mii de români, poate să se scufunde complet economia națională, poate să fie distrusă și furată complet această țară. Niciunui politician, indiferent din ce partid face parte, n-o să-i pese în vecii vecilor. Pentru el, pentru politician, cel mai important este ciolanul.

Comments (14)

din pacate ai dreptate. Sincer si eu credeam ca Ponta va incerca o co-existenta si Basescu, dar ceea ce a facut el a fost fendeta.
E adevarat ca cei care sufera sunt locuitorii tarii, cei ce-si platesc taxele, cei care fug prin toate partile pt. un trai mai bun.
Pacat.

sorry s-au strecurat greseli: co-existenta cu Basescu si vendeta.

Prea au fortat nota cei de la USL. Cred ca a fost si un raspuns la acuzatiile de plagiat si de incarcerare a lui Adrian Nastase.
Nici Ponta, nici Antonescu nu au picat bine dupa zilele acestea. Graba strica treaba!

Băsescu a jucat prost cărţile pe care le avea. Măcar acum trebuia să dovedească echilibru. Dacă îşi vedea de treabă şi nu-i zgândărea pe toţi, ar fi putut, cel puţin până în toamnă, să coabiteze cu cei doi.
Aşa, iar e ca la ţintar: orice am muta, pierdem.
Ce draci de blesteme ne-or urmări, nu ştiu, zău.

Va creşte preţul crinilor în Piaţa de Flori?

S-ar putea sa scada!

Eu cred ca s-a grabit suspendarea pentru a-i oferi gratiere lui Adrian Nastase. Printre atrbutiile presedintelui interimar (acum Crin Antonescu) se afla si gratierea individuala. Personal, nu tin nici cu Basescu, nici cu Antonescu. Basescu a facut ce a facut, iar Antonescu e sub papucul lui Iliescu. Ar insemna sa ne intoarcem in timp cu vreo 8 ani, daca nu ma insel.

Gratierea lui Nastase ar fi cea mai mare gafa pe care ar putea-o face Crin Antonescu. Eu nu cred ca o va face, caci daca ar face-o ar da apa la moara cat cuprinde PDL-ului.

Hai să-mi dau și eu cu părerea ca românu imparțial:
Cum se face că nimeni nu ține minte că musiu Băsescu nu coabitează cu nimeni? Eu nu l-am văzut niciodată în toată cariera lui politică să facă așa ceva. Nu are stofă de politician. Chit că e greu de recunoscut, un politician trebuie să aibă abilitatea de a-i convinge pe ceilalți să-l urmeze. El nu o are. A fost ales numai din lipsă de opțiuni ca fiind cel mai proaspăt ”pește” din piață.
La prima suspendare am fost contra, dar acum nu mă mai păcălesc. Deja m-am săturat de modul în care tratează lucrurile. Prea ne consideră pe toți proști: își asumă răspunderea, se ceartă în stânga și-n dreapta ca la piață. Omul ăsta nu poate aduce nimic bun nu pentru că nu e ajutat, ci pentru că e incapabil. Este o persoană inflexibilă, relativ paranoică, cu pretenții prea mari pentru pregătirea și inteligența lui. Eu zic că până acum a demonstrat incompetență și ca ministru al transporturilor, și ca primar, și ca președinte. Până la urmă acei parlamentari și consilieri care i se opun au fost și ei aleși tot de noi (deși eu pe Băsescu nu l-am votat decât odată, la primul referendum; de ales nu l-am ales niciodată). Atunci ori noi suntem incapabili să alegem un guvern funcțional, ori evident el nu e capabil să se încadreze în societate, ori amândouă…

Cam așa zic eu, ca românu imparțial… de la mine așa se vede, indiferent că e unghiul bun sau prost…

Roxana, tu esti ploiesteanca si republicana si impartiala. Treaba-i clara.
Si pe mine m-a pacalit Basescu de 2 ori: prima data cand il avea drept contracandidat pe Nastase, in 2004, si a doua oara la referendumul din 2007. E prea mult, cred!

Un smecheras care incearca sa ii prosteasca pe toti, scolit bine sub Nastase-Ilici, plus un nesimtit chiulangiu, care are toata „ascensiunea” politica bazata pe latratul la Basescu. USL e o alianta bicefala acefala, cu niste maimutoi mult sub nivelul domnului Marean de la sectoru’ 5. Care este.
La referendum o sa avem iarasi faza aia teribil de amuzanta de la prezidentialele din… 2000? Nu mai retin. Atunci cand in finala au concurat Ilici si Vadim. Doar ca de data asta l-as vota pe oricine – Vadim, Base, DDTV – pentru ca PSD trebuie sa crape.

La referendum n-o sa vedem faza aia din 2000, pentru ca doar Base „candideaza”. Abia la alegerile urmatoare o s-o vedem.

Ba indraznesc sa spun ca candideaza (scuzati cacofonia, dar pentru politica rumaneasca e numai buna) si Crin – in mod indirect, desigur. In sensul ca o sa puie pe vreun consilier de-al sau: „Ba, vezi ce numara astia la BEC, daca pica Basescu, sa ma trezesti. Daca nu, nu!”

Evident, la referendumu’ asta cu suspendarea, atat Vadim, cat si DDTV vor fi furati ca in codru, cu cate cel putin 30% din voturi.

Sunt perfect de acord cu tine, atat in privinta lui Crin, cat si in ceea ce priveste faptul ca lui Vadim si lui DD li se vor fura voturi ca-n codru.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.