Despre cum fac televiziunile din țânțar armăsar

4

Postat de Geocer | in categoria Mioveni, tv | pe data de 02-07-2012

 De multă vreme, locuitorii orașului Mioveni își doresc ca orașul lor să fie cunoscut mai bine în țară. Au ei așa un patriotism local care-i împinge să-și dorească lucrul ăsta. Poate și din cauza faptului că, găsindu-se la doar 15 Km de Pitești, Mioveniul a trăit cam tot timpul în umbra acestuia. Adică, de exemplu, multă vreme lumea credea că Dacia se fabrică la Pitești, când de fapt se fabrica la Mioveni.
Ziua de ieri părea ocazia ideală pentru ca tot românul (nu numai cei ce urmăresc Liga de fotbal a lui Mitică în care CS Mioveni a evoluat în sezonul trecut) să afle despre acest oraș și despre marea ispravă pe care locuitorii săi au dus-o la bun sfârșit după circa 20 de ani de când i-au pus bazele.
Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Mioveni a fost sfințită cu mare fast, cu mulți preoți, cu multe camere de luat vederi de-ale televiziunilor prezente la fața locului.
Numai că locuitorii orașului Mioveni nici nu și-au închipuit că televiziunile n-au venit acolo de dragul lor și nici pentru slujba oficiată de un sobor de zeci de preoți. Televiziunile știu bine că, acolo unde se adună lume multă, e rost de scandal, de îmbrânceli, de bătăi, de oameni luați cu salvarea. Nu prea au avut parte de așa ceva. Doar niscaiva buluceală la intrarea în catedrală și câțiva hipertensivi care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei. Dar, cum își deplasaseră mult material acolo, nu puteau s-o lase așa, deci toată după-amaiza de ieri am avut parte de titluri precum „S-au călcat în picioare ca să intre în Catedrală” sau „Îmbrânceli și oameni luați cu salvarea la sfințirea Catedralei” și așa mai departe.
Ca să n-o lungesc, degeaba s-au străduit oamenii din Mioveni și autoritățile locale (inclusiv de la nivelul județului Argeș) pentru ca  totul să fie bine și frumos: televiziunile tot pe-a lor au ținut-o, că doar pentru așa ceva se pregătiseră.
Lasă, poate va fi mai bine data viitoare. Zic și eu!

Comments (4)

I-au tampit pe jurnalisti si pe „jurnalisti” cerintele patronilor din media, indeosebi ai televiziunilor. Goana dupa rating. Pe unii i-as bate ca pe coasa, numa’n gura. Vedem de pilda tot puhoiul asta de nenorociri, scandaluri, buluceli – fara a se arata si ce avem bun, un olimpic la mate, un veteran. La teveurile de sport, poker, Fachiru si ce prostii a mai debitat Meme, in loc de sah, tir sau altele care chiar sunt sport (bravo Digi Sport, mai putin agramatul Horia Ivanovici).
De aia ma declar fan Cristian Tudor Popescu, domnilor si tovarasi!

Vinovati sunt si consumatorii. Stirile despre violuri, crime…sunt cele mai urmarite. Putini sunt cei care se mai uita la un documentar, la o emisiune de cultura… Daca nu e nici un mort sau un scandal cat de mic, nu sunt telespectatori!

Cel mai bun exemplu e Un Show Pacatos, care e la Antena 1 de luni pana joi. In fiecare saptamana se rotesc absolut aceiasi invitati: Mitoseru, Mara Banica, Meme, Ioana Popescu, Serghei, Costin Marculescu, Oana Zavoranu, sora lui Pastrama sau Madame Clarence. Cu toate ca nu mai au demult ceva de spus (asta, daca au avut vreodata), emisiunile lui Capatos au ratinguri extrem de mari. De ce? Pentru ca niste scursuri ale societatii (aici intra si damele de companie Bianca Dragusanu, Madalina Pamfile si Daniela Crudu, asistentele) au un limbaj ca la usa cortului si umbla mai mult dezbracati prin platou. Exact pe gustul romanului de rand

Total de acord cu tine, George!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.