Amintiri din Muntenegru. Statiunea Ulcinj

0

Postat de Geocer | in categoria vacanta | pe data de 20-08-2012

Etichete:

Drumul până în această stațiune traversează o bună parte din țară, așa că am putut vedea multe peisaje frumoase. De fapt, am văzut numai munte și prăpăstii. Parcă ne era și teamă că acum-acum o să ne trezim în fundul vreuneia. Ca să vă faceți o idee despre peisajele din Muntenegru, pun 2 poze făcute pe drum, apoi o să vă povestesc despre stațiunea în care mi-am petrecut o săptămână.

Peisaj din Muntenegru

Munte si iar munte

 Acolo unde se termină muntele, începe marea. Practic, ei n-au nici deal, nici câmpie. Stațiunea Ulcinj este construită pe un versant al unui munte mai micuț. De pe plajă până la vila unde eram cazați erau de urcat niște scări destul de abrupte, astfel că în săptămâna pe care am petrecut-o acolo am făcut sport, nu jucărie. Stațiunea e micuță, dar foarte frecventată. Practic, te uitai că pe plajă aproape nu aveai unde să îți întinzi cearceaful. Iată și 2 poze cu stațiunea și cu plaja.

Plaja de la Ulcinj

Statiunea Ulcinj

 În stațiune n-ai mare lucru de văzut. Magazine, restaurante și fast-food-uri (toate cu terase, bineînțeles). Dar dacă vă uitați mai atent la prima poză, veți vedea că, de pe plajă, se vede vechea cetate Ulcinj. De fapt, toate orașele pe care le-am vizitat fuseseră cândva cetăți având ziduri de apărare solide, groase de 2m, din piatră, cu locașuri de tragere, astfel încât să fie greu de cucerit de pe mare.
Vechea cetate este încă locuită, dar are și multe restaurante care mai de care mai fitzoase. În plus, un amfiteatru transformat în teatru de vară, teatru unde se punea în scenă, în fiecare seară, câte o piesă. Păcat că erau în sârbă, așa că n-am fi înțeles nimic dacă ar fi fost să intrăm.
La final, iată și o poză panoramică a cetății, stațiunii și plajei de la Ulcinj.

Statiunea Ulcinj

P.S. Pentru a vedea pozele la mărimea reală, faceți click pe ele.

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.