Următoarele impresii din Muntenegru

5

Postat de Geocer | in categoria vacanta | pe data de 12-08-2012

Etichete:

Muntenegru este o țară eminamente turistică, deoarece, la relieful pe care-l au, agricultura nu merge sub nicio formă, iar industia e cvasi-inexistentă. Dar, cu muntele iarna și cu litoralul, vara, cred că scot bani frumoși. Depinde câti dintre aceștia ajung in vistieria statului, căci evaziunea e in floare! Foarte rar primești bon fiscal de la terasele unde mănânci sau bei o bere. Și contrabanda pare a fi la ea acasă, cel mai evident produs de contrabandă fiind Coca Cola. Marea majoritate a restaurantelor nu o au în meniu, deci s-ar zice că nu există. Ei, aș! N-ai decât să ceri și vei fi servit fără probleme.
Și in unele magazine, Coca Cola e marfă de contrabandă. La magazine, sunt scanate codurile de bare ale produselor și ți se dă bon fiscal. Dar dacă ai în coșul de cumpărături Cola, vânzătoarea de la casă scanează codul de pe o bombonică si înmultește cu 10 ca să obțină prețul dorit. Așa că am cumpărat o groază de „bombonele” de pe aici.
Prețurile sunt foarte bune, cred că mai bune decât pe litoralul nostru. O doză de bere de 0,5 l costă, pe plajă, 1 euro. Nu stiu cat costa pe plajă la Mamaia, dar la Pitești, la ștrand, o doza de Skol e 5 lei! De asemenea, cu circa 10 euro, 2 persoane pot mânca bine și pot bea o bere și o Cola.
Plaja cea mai apropiată de vila unde suntem cazați are un nisip extraordinar de fin. E bine, dar e și rău! Ți se lipește de piele, iți intră peste tot, îl ridică in aer orice pală de vânt, sau oricine merge pe plajă. Marea e limpede, nu sunt alge, nici meduze, nici arici de mare, cum am întâlnit printr-alte părți. Gata, mă grăbesc să închei ca să dau din nou fuga pe plajă, că s-a mai potolit un pic canicula. Vă las in compania unei poze făcute aici. Se pare că muntenegrenii au neveste atotștiutoare, deci au renunțat la Google. Sau or fi având doar umor?

From Drop Box

Comments (5)

Nu-i corect! Tu in Muntenegru, la soare si noi, tocati marunt de politicieni!
Concediu placut in continuare!

Marada, ai dreptate, dar mai am 2 zile si ma intorc 🙁

Mi se pare corect :)). Interesanta totusi chestia cu „comercilizarea” Coca-Cola.

Si eu m-am mirat prima data, apoi m-am obisnuit.

.. 🙂 stat deştept, îl lasă şi pe comerciant să simtă pentru ce munceşte.
la noi ce folos că scanează cola da’ îi taie aerul cu o căruţă de impozite? plus băncile, care îl aşteaptă ca rechinii.
oricum, tare faza cu bombonica 🙂

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.