Ce se mai întâmplă pe la Plovdiv

1

Postat de Geocer | in categoria calatorii | pe data de 27-09-2012

Etichete:

Păi, în primul rând se întâmplă că e foarte cald, mult prea cald „pentru această perioadă a anului”, cum ar zice Busu.
Apoi, se întâmplă să întâlnești bulgari. Mulți! Și puțini dintre ei cunosc o engleză cât de cât. De franceză nu mai zic, că mai degrabă am întâlnit un bulgar care să știe românește.
Ca să încerc să mă înțeleg cu ei, m-am apucat eu să învăț bulgărește. Și chiar aș vrea să învăț, că eu nu am orgoliul altora care zic „Să pună mâna să mai învețe și ei, ce, numai noi?”. Dar nu cred că voi avea unde, la Pitești, să fac un curs de bulgară. Oricum, cât să cer de mâncare, să intreb cât costă, formulele de politețe si de salut și niscaiva numere le-am invățat deja. Mai știam câte ceva și de pe vremea când ma uitam la televiziunea bulgară, acum doar mi le-am reamintit.
Am vizitat într-o seară si noul centru al orașului, am văzut cum au amenajat un vechi amfiteatru roman într-un mod care mie mi s-a părut kitchos, dar de care ei sunt foarte mândri, am facut și foarte multe poze, m-am împrietenit și cu niscaiva vecini de stand, am gasit si subiecte de amuzament, pe scurt nu m-am plictisit prea tare.
E complicat sa pun poze acum, dar promit că la intoarcerea acasă voi pune multe poze. Și de la Târg, și din oraș, și haioase. Am de toate! Pe curând, deci.

Comments (1)

„…au amenajat un vechi amfiteatru roman într-un mod care mie mi s-a părut kitchos…”
ASA o fi, da’ UITE ca ei TOTUSI – AU ce sa arate, ce sa te invite sa vezi / vizitezi (chiar daca nu e prea bine / corespunzator / etc pus in valoare).
LA NOI un obiectiv similar (mai ales daca ar fi fost situat intr-o pozitie ravnita din centrul orasului) ar fi fost probabil demolat si „extirpat” pt a face loc vreunui sediu de partid sau de institutie „gomoasa”, sau unor cladiri de locuit / de birouri / comerciale, sau mai-stiu-eu CARUI asemenea „obiectiv” la fel de „lucrativ” pt edili, dar fara interes… vizitabil (ca doar nu cred ca-si imagineaza cineva ca intr-o asemenea pozitie ar fi fost construit – spre ex – un muzeu, sau o biblioteca, sau un planetariu…)

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.