Prima zi de târg. Fuse și se duse

8

Postat de Geocer | in categoria calatorii | pe data de 25-09-2012

Etichete: ,

Dacă tot sunt la Târgul de la Plovdiv, hai să povestesc câte ceva din ce-am văzut pe-aici. Prima zi s-a lăsat cu o deschidere oficială, la poarta principală de acces. Din câte a spus vorbitorul, a participat și primul ministru, dar eu nu-l cunosc, așa ca nu l-am văzut. În schimb, cunosc foarte bine veșmântul preoțesc, așa încât vă spun sigur că au participat doi popi.
Fiind eu interesat de participarea româneasca la acest târg, am cautat prin lista oficială a expozanților și am constatat că în Pavilionul 7 s-ar găsi vreo câteva firme românești, plus Misiunea Economică a Ambasadei României la Sofia. I-am căutat și i-am găsit. Pe toți la un loc. Domnul Sorin Toader, consilier la respectiva Ambasadă mi-a explicat că aceasta a închiriat un stand, ca să avem și noi o participare oficiala, așa cum au multe alte țări, apoi a oferit respectivul spațiu firmelor care au dorit să participe. Nu-i rău, doar ca firma la care lucrez eu trebuia să fie neapărat acolo unde este, unde am închiriat standul, deoarece proucția noastră este foarte specializată și se adresează în principal producătorilor din domeniul electric și electronic. Oricum, am făcut bine că i-am căutat, căci in felul acesta au știut de noi, iar atunci când ambasadorul României în Bulgaria a venit în vizită, a trecut și pe la standul nostru. Și acum, marele meu regret: când a trecut Ambasadorul pe la standul nostru, eu eram plecat la masă, așa că s-a întreținut doar cu colega mea. Dacă știam, stăteam nemâncat toată ziua.
Și astfel, cu mult fast și puțini vizitatori, s-a scurs prima zi de târg. Ce-o mai fi în următoarele, vom mai vedea.

Comments (8)

wow ai ratat ocazia sa dai mana cu ambasadorul,of.
Bafta si sper sa prindeti contracte, daca asta e unul din scopurile targului.

Da, am ratat ocazia sa dau mana cu cel mai important roman din Bulgaria. N-o sa mi-o iert niciodata.

„Dacă știam, stăteam nemâncat toată ziua.”
Crezi ca ar fi meritat? Intr-o imprejurare similara nu stiu daca eu (mancand „la pachet”, in „culisele” standului) m-as fi deranjat de la masa pt a veni „in fata” sa-i strang mana…
(In fond – fiind vorba despre un „targ comercial” – „figurile principale”, personajele centrale, sunteti voi, reprezentantii firmelor, iar el nu face altceva decat sa incerce sa profite de ocazie pt ca (in urma acestei imprejurari) sa reuseasca sa fie (eventual) prezentat SI EL „pe sticla”, augmentandu-si astfel sansele de promovare personala…)

Victor, bine ai revenit (in forta). Nu este chiar asa cum spui, pentru ca nu a filmat nimeni si nici nu s-a facut vreun pic de publicitate acestui moment. Omul a venit pur si simplu sa vada firmele romanesti care expun aici. Si alti ambasadori procedeaza la fel. Am avut ocazia, la toate cele 3 editii ale TIB-ului la care am participat, sa strang mana ambasadorului Frantei in Romania, caci noi expunem in pavilionul Francez, la TIB.

Multumesc pt frumoasa re-primire, bine v-am regasit. („Venit” – in forta sau nu – cam… „sporadic” (SI ASA incert)…)
OK, am inteles.

Cu sanatatea cum mai stai, Victor? Ca sanatatea e cea mai importanta.

Cam… „asa-si-asa”, printre ele (binisor spre nu prea bine) – de fapt, ASTA este motivul… „sporadismului” (! 😆 – io-te-ma si creator de noi vocabule, mai ramane sa le omologhez…) meu mentionat in comentariul anterior. (DE FAPT, motivul este nu direct sanatatea – ca nu mi-e rau nici atat de tare, nici atat de des si/sau de indelung – cat lipsa de energie, de rabdare si de dispozitie pt net ocazionate de starea… nu tocmai „ferma” a sanatatii.)
Intre timp m-am convins si eu PRACTIC, „PE PIELEA MEA” de importanta sanatatii – despre care (PANA LA recenta evolutie a situatiei) oi fi fost eu convins, da’ numa’ la modul „platonic”, teoretic.

Asta-i cel mai mare adevar: nu-ti dai seama de importanta sanatatii decat atunci cand esti bolnav. M-am convins pe propria piele.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.