România la Târgul Internațional de la Plovdiv

3

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 30-09-2012

Etichete:

După cum am mai spus, săptămana pe care o încheiem azi am petrecut-o în Bulgaria, la Plovdiv, în calitate de reprezentant al firmei la care lucrez, la Târgul Internațional Tehnic ce s-a ținut acolo. M-am interesat din timp în legatură cu prezența românească și i-am contactat, la fața locului, pe majoritatea compatrioților expozanți. În total, au fost vreo 20 de firme. Nu știu dacă e mult, sau puțin. Important este că au fost acolo.
Târgul de la Plovdiv e împartit în mai multe secțiuni, practic în fiecare dintre acestea participând cel puțin câte 1 firmă românească. În plus, participarea oficială a țării noastre, cea girată de către Ambasada noastră la Sofia, a prezentat vizitatorilor câtiva producători de cosmetice, biscuiți, pufuleți, eugenii, napolitane… Nu știu dacă erau cele mai reprezentative, dar după cum mi-a spus d-l Sorin Toader, acestea au fost singurele care au răspuns pozitiv la invitația lansată de către Ambasadă.
Cele care participau cu stand propriu erau răspândite prin diverse pavilioane, în funcție de profil. În pavilionul 8, acolo unde expuneam noi, mai expunea și un Laborator din Craiova (Icmet). Elpreco expunea în pavilionul dedicat soluțiilor pentru construcții, deoarece prezentau sisteme de acoperiș. Am mai văzut o firmă din Buzău care produce filtre, o alta cu uși de garaj, Dacia era prezentâ prin intermediul unui dealer local, dar mi erau și alții.
Ceea ce m-a enervat pe mine a fost faptul că niște oarecare ziare de pe la noi, on sau off-line, au scris fix același text despre acest Târg, text în care erau citate firmele ce expuneau sub egida Ambasadei, plus alte 5 ce expuneu pe cont propriu. Documentare insuficientă, așa că m-am decis sa le atrag atenția în acest sens. Am un SEO cu mult mai bun decât ei, deci acest articol o să apară pe primul loc în căutările de pe google, atfel încât, cei interesați de participarea României la recent încheiatul târg ce la Plovdiv, vor putea afla că Delta Rom Technologies ( www.delta-rom.ro ) a participat cu un stand propriu la care a expus produse metalice cu aplicații în industria electrică și electronică, precum și cablaje pentru industria auto și de electrocasnice. Iar standul nostru a beneficiat și de vizita domnului Ambasador al României in Bulgaria. Asta este!

Comments (3)

„Nu știu dacă erau cele mai reprezentative…”
Da’ CARE ar fi fost MAI reprezentative? Industria… interesanta (SI reprezentabila, ca doar n-o sa expuna Mittal un lingou de fonta…) a cam fost nu numai „pusa pe butuci” ci chiar si cam taiata (la propriu) in bucati si vanduta la fier vechi, Nokia s-a carat, Mercedesul n-a mai venit, Fordul a venit da’ inca nu produce… agricultura este… asa cum o stim (de subzistenta; „Comtimul” – desi partial „reanimat” de americanii de la Johnson – nu prea mai este reprezentativ PT ROMANIA)… transport, servicii, turism, comert… CE ar fi fost reprezentativ (SI pozitiv) de prezentat in standul… quasioficial al tarii? (Nici macar camasi si pantofi in loan nu prea mai facem, din cate stiu eu…)

Comtimul era prezent, iar turismul s-ar fi cuvenit sa fie promovat.

Oricum, ceea ce ziceam este adevarat: pe google, cautand ‘Romania la targul de la Plovdiv’, articolul meu este pe primul loc. Celelalte, mai incolo.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.