Am făcut experimentul

5

Postat de Geocer | in categoria aberatii, Basescu, tv | pe data de 02-10-2012

Acum circa 2 luni, suspendatul de atunci, nelegitimul de azi, ne propunea să facem un experiment. Ne îndemna ca, timp de o săptămână, să nu ne uităm „la Antene”, promițându-ne în schimb că vom vedea altfel România și problemele sale.
De-atunci, am făcut de 2 ori acest experiment. Prima dată, în august, când am fost în concediu, timp de 10 zile, în Muntenegru. A doua oară, săptămâna trecută, când am fost în delegație la Plovdiv. În aceste perioade, n-am privit absolut niciun canal de televiziune.
Stimate președinte impus de Curtea Constituțională, țin să vă informez că și după efectuarea de 2 ori a acestui experiment, problemele României se văd la fel ca înainte, iar domnia-voastră tot ilegitim rămâneți. Am vrut să se știe!

Comments (5)

„…după efectuarea de 2 ori a acestui experiment, problemele României se văd la fel ca înainte…”
Ba probabil – in urma imprejurarilor care au ocazionat experimentul, recte vizita in alta tara cu inerentele posibilitati de comparatie aferente – cred ca la revenire „problemele României” iti pareau SI MAI „negre” (sau eventual „albastre”), prin contrast.

Victor, fiecare tara isi are problemele sale. Iar intr-o saptamana nu poti spune ca ai cunoscut foarte bine tara pe care ai vizitat-o.

Nici nu se poate pune problema de a fi cunoscut intr-o saptamana o tara straina nici macar superficial, necum „foarte bine”, adica in amanunte – DAR este totusi suficient timp ca sa fi remarcat macar unele contraste fata de situatia „de-acasa” (pe care o cunosti FOARTE bine) – contraste favorabile tarii vizitate si defavorabile propriei tari – chiar daca poate nu sesizezi neaparat si ALTE contraste (defavorabile tarii vizitate si care avantajeaza tara noastra) care tind sa echilibreze balanta (sau poate chiar sa rastoarne comparatia in avantajul tarii noastre).

Adevarul este ca nu m-am apucat sa compar ceea ce am vazut la altii cu ceea ce este la noi in tara, tocmai din motivul acesta: realitatile de acasa le cunosc foarte bine, pe cand pe cele din tara vizitata, mai putin. Doar cu Franta mi-am permis sa fac comparatii, deoarece cunosc destul de bine acea tara. N-are rost sa spun care-i rezultatul comparatiei, desi in anumite privinte nici ei nu sunt mai breji decat noi.

Poate ca nu m-am exprimat eu suficient de clar: eu nu presupusesem existenta unei intentii de a face comparatii, ci ivirea spontana (fie si numai in minte, neverbalizat cu voce tare, ba poate nici macar constientizat pe-de-a-ntregul) a cate unei… remarci (fie si semi-subconstiente, dar cu suficient de multa pregnanta incat sa influenteze – fie si subliminal – opinia care se formeaza) de genul (sa zicem) „pai stai, dom’le, ca numa’ ce-am cerut (oarece); CUM, a si venit / s-a si realizat?” Sau „pai si eu DE CE m-am stresat atata pt …? ca UITE ce simplu si eficient s-a rezolvat…” Sau „pai aici ATAT de des vin (sa zicem autobuzele), ca nici n-am avut timp sa regret si sa ma enervez ca lumea pt ca l-am scapat „la mustata” pe cel care pleca din statie tocma’ cand am iesit eu de dupa colt?” Sau (enervandu-te) „da’ CUM (Biiip!) fac astia de tin asa curatenie si ordine pe-aici?” Sau „Dom’le, da CHIAR se poate circula SI-ASA, cu politete si intelegere fata de coparticipantii la trafic?” Sau „da’ astia CUM de pot sa ceara atat de putine acte si alergatura ca sa-ti rezolvi ceva – si sa nici nu mai revina ulterior mai cerandu-ti in plus si alte acte? ca doar eu stiam ca se plang ca la ei e birocratia-‘n floare…” (omitand faptul ca acolo – dupa cate stiu eu – intr-adevar se manevreaza multe hartii „in triplu exemplar” si inregistrari si avize si alte asemenea chichite birocratice, dar ca „hartiile” „merg singure” de la un oficiu la altul si de la un birou la altul si de la un factor de decizie la urmatorul, nu trebuie sa le duca / aduca personal solicitantul (in principiu „facand” pt aceasta multi km si multa „coada” si „mancandu-si” multi nervi) ).

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.