Catindații, colecția 2012

4

Postat de Geocer | in categoria Pamflet, politica | pe data de 29-10-2012

Păi tocmai ei, cu familiile lor de la pașopt, să rămână fără coledzi? Nu se face! Prin urmare, iată-ne puși din nou īn fața eternei dileme: „Eu cu cine votez?”. Cu Farfuridi? Cu Brânzovenescu? Sau cu „opozantul” Cațavencu? Dar, oare n-ar fi mai bun stimabilul Dandanache?
N-are rost sa-i numesc pe candidații de azi, dar sunt convins că, dacă veți citi cu atenție listele acestora, veți descoperi fără prea mare greutate o mulțime de personaje de-ale lui Caragiale. Doar dacă-i amintesc pe Becali, pe Dan Diaconescu, pe Elena Udrea, pe Crin Antonescu, pe Anca Constantinescu (și mă opresc aici, altfel o să-i plictisesc pe cititori) și tot o să ne dăm seama că realitatea a depașit deja imaginația maestrului.
Ce nu vii tu, Caragiale cel nemuritor, ca să-i fixezi și pe politicienii de azi in „colecția” ta de figuri eterne ale demagogiei, populismului, escrocheriei, furtișagului, oportunismului și celorlalte moravuri politice?

Comments (4)

eu sunt îngrozită, te rog să mă crezi.
am trecut prin toate fazele, m-a durut şi-n papuci de ei, m-am şi crucit de cât ne-au aburit, am dat-o şi pe glumă, m-au apucat şi dracii…
eh, acum sunt înfricoşată.
adică ăştia o să ne scoată pe noi din rahat? şi nepoţii nepoţilor o să ne înjure pentru datoriile pe care le lăsăm moştenire. ce-ar trebui să-i învăţăm? fură, băi, nepoate! cu cât mai mult cu atât mai bine!
arestează trei naşi de pe tren care dau bilete de cinci lei la oha şi, în timpul ăsta, ficiorii ăia deştepţi prăduiesc de ‘j de milioane de euro. trebuie unse multe rotiţe.
şi noi le spunem ăstora mici: tu, mămică, să înveţi, să fii cuminte şi ascultător…
aduce deja a Kafka şi a serial interminabil.

oare cand vor ajunge sa se voteze persoana care sa te reprezinte. Succes in luarea celor mai intelepte decizii.

Caragiale își iubea, în felul lui, toate personajele. Așa cum erau ele.
Atenție la Cațavencu! într-un anume moment avea toți așii în mânecă.
În final, este singurul perdant.

Sunt convins ca Nenea Iancu isi iubea personajele. Doar erau „copiii” sai.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.