Chelul și tichia

4

Postat de Geocer | in categoria aberatii | pe data de 14-10-2012

Poate că n-ați aflat, dar de curând a fost lansată aplicația „Mănăstirea Curtea de Argeș” pentru iPhone și iPad.
Pentru utilizatori, aplicația este gratuită, dar bineînțeles că eu mi-am pus și întrebarea cheie: cât o fi plătit Arhepiscopia Argeșului și Muscelului pentru această „tichie de mărgăritar”. Și de unde a avut bani ca să platească echipa de programatori care a lucrat circa 3 luni pentru a o realiza? Nu cumva de la Consiliul Județean Argeș? E doar o presupunere, dar dacă-i așa, inseamnă că toate problemele județului nostru au fost rezolvate, toate drumurile asfaltate, toate podurile reparate…foaie verde trei granate. Ehei, ce bine-ar fi de-ar fi așa! Atunci, chiar și eu, cârcotașul, aș fi zis: „Da, domnule, avem nevoie de o aplicație unde să găsim „Rugaciune la începerea lucrului”, ca să știm cum să ne rugăm cand plecăm să dăm cu sapa în fabrică.
Dar, cum nu e chiar așa, mai utilă mi se pare Rugăciunea de dimineață a muncitorului francez pe care o puteți citi mai jos.

Comments (4)

Hmmm…da, e o treaba :)). Le mai trec unele planuri „antreprenoriale” aparent la cate unii prin cap…

1. 3 luni o echipa de programatori? Program normal de lucru? Tre’ sa fi iesit ceva „tare”… 😉

2. Nu fi rau, or fi lucrat oamenii cu leafa redusa, sau chiar gratis (din fervoare religioasa)… (!) 😛

3. Lasa alte probleme ale consiliului judetean – banii aia ORICUM „pt religie” fusesera „primiti de sus” (cu dedicatie) si nu puteau fi folositi in alt domeniu – si intreaba(-te) in primul rand daca s-au terminat de rezolvat problemele pecuniare ale autoritatilor religioase insele: s-au terminat de reparat toate bisericile si de pus la punct toate cimitirele? Nu mai sunt necesare nici un fel de „rechizite” preotesti („uniforme” preotesti, prapuri, icoane etc)? „Locuintele de serviciu” ale preotilor au toate facturile platite si nu mai au nici un fel de „hibe” de reparat? Au terminat de rezolvat hranirea si ajutorarea tuturor saracilor?

4. Inafara de aceste aspecte, tre’ sa recunoastem ca (manastirea fiind atat obiectiv turistic cat si monument istoric) respectiva prezentare (cu sau fara acea rugaciune matinala) nu este catusi de putin inutila…

Aplicatia contine foarte multe poze facute la manastire. Munca de a crea aplicatia a inclus si aceasta parte grafica, parte ce s-a realizat atat pe teren cat si, ulterior, in fata calculatorului. Ca a durat 3 luni a spus-o chiar seful echipei care a lucrat la ea. N-as crede ca au lucrat benevol.
Cat despre celelalte „probleme pecuniare ale autoritatilor religioase”, sa fim noi sanatosi si sa putem pompa atat de multi bani cat isi doreste BOR.

SA FIM noi sanatosi, si SA PUTEM „pompa” bani, da’ sa nu-i si „pompam” ca oricum e TOT degeaba: orice fonduri (oricat de multe si oricat de mari si din orice provenienta) le-ar sta la dispozitie, PRIN TRADITIE popii lasa rezolvarea unei MULTIMI de asemenea probleme materiale (atat pecuniare cat si legate de procurarea diverselor si de efectuarea altor diverse activitati, de constructie / intretinere / reparatii / etc) in sarcina enoriasilor, nici macar prin gand netrecandu-le sa rezolve problemele din banii care le sunt pusi la dispozitie in mod organizat.

Fara legatura cu manastirea sau cu saitul, dar in stransa legatura cu fondurile alocate autoritatilor religioase: oare si membrilor clerului (in special celor situati mai sus pe scara ierarhica) le-a fost diminuat salariul (acu’ vreo-o… CAT? Vreo doi ani?) cu 25% impreuna cu restul bugetarilor (asta DUPA taierea completa a sumelor obtinute cu regularitate de catre ei pt alte scopuri, dar in folosinta personala – spre ex bani pt vestimentatie)?

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.