Nobelul, Wall Street Journal și Antena3

2

Postat de Geocer | in categoria aberatii | pe data de 15-10-2012

Mă uit la televizor și nu-mi vine să cred. Antena 3 a facut o emisiune întreagă pornind de la aproape nimic.
Wall Street Journal a publicat un articol în legatură cu decizia Comitetului pentru Nobel de a acorda Premiul pentru Pace Uniunii Europene. Articolul vorbește despre ce-a însemnat și ce înseamnă aceasta Uniune, despre faptul că a fost gândită și înfăptuită în scopul de a face imposibil un nou război in Europa, despre rolul benefic pe care l-a avut in diferite momente mai delicate din punct de vedere politic, despre Spania, Portugalia și Grecia care s-au alaturat Uniunii dupa decenii de dictaturi fasciste, despre situația actuală a Greciei, despre pozitia UE și a Angelei Merkel în legatură cu aceasta etc. In total, articolul conține vreo 300 de fraze. Una singură se referă la România (și Ungaria), spunând că UE a avut un rol activ și în apărarea democrațiilor din aceste 2 țări împotriva guvernelor autoritariste.
O frază, 23 de cuvinte. Pe acestea s-a bazat întreaga emisiune.
Aș fi încheiat aici articolul, dar o precizare se impune: atunci când presa și politicienii străini vorbesc despre instituții democratice asupra cărora s-au exercitat anumite presiuni, aceștia se referă mai ales la măgăriile referitoare la Curtea Constituțională și la Monitorul Oficial, nu neapărat la suspendarea lui Băsescu. Suspendare care, dacă s-ar fi făcut cu cap, ar fi avut un cu totul alt rezultat

Comments (2)

In contextul general actual si lasand deoparte orgoliile partizane, dumneata consideri (sincer) ca Romania ar fi meritat mai mult decat o mentionare „in treacat” intr-o singura fraza?

Aaa, nu! Puteau sa ignore complet Romania, asa cum au facut cu Bulgaria.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.