Noul ambasador al Franței e „mai de gașcă” decât precedentul

6

Postat de Geocer | in categoria Franta | pe data de 17-10-2012

Etichete:

Azi am avut onoarea să-l cunosc pe Excelența sa domnul Philippe Gustin, ambasadorul Franței la București instalat în funcție acum circa 7 luni. Prima diferență pe care am remarcat-o a fost modul in care s-a prezentat atunci când a venit la standul nostru. Cel de dinainte avea cu el pe cineva care-l prezenta cu voce tare de te făcea să sari imediat de pe scaun și să iei poziția de drepți. Domnia sa a venit pur si simplu, mi-a întins mâna și a zis „Bonjour. Je suis Philippe Gustin, l’Ambasadeur de la France”. Ne-am prezentat și noi, apoi i-am vorbit despre firme (cea franceză și cea română), despre produse, despre clienți și așa mai departe. Se pare că i-a placut ce-a văzut și auzit, căci după ce și-a ținut discursul de inaugurare (unul simplu și de bun-simț în care a avut grijă să amintească faptul că imaginea României trebuie neapărat îmbunătățită, iar firmele prezente la TIB au un rol important în acest demers), a venit direct la noi (la mine și la colegul francez), am ciocnit un pahar de șampanie și ne-am întreținut cordial câteva minute bune, până când am fost întrerupți de către cineva din anturajul său.
Cam ăsta a fost cel mai important moment al primei zile de TIB. Ce va mai fi, vom mai vedea.

Comments (6)

wow, sa inteleg ca cu ambasadorul Romaniei in Bulgaria nu ai dat mana deoarece te-ai rezervat pt. ambasadorul Frantei la Bucuresti?
Super tare.

Acest tip de modestie am intalnit-o aici la multi „patroni”; seful firmei noastre a fost la noi acum de curand si a vorbit cu noi de la egal la egal si a fost tratat ca un simplu muritor, ceea ce mi s-a parut super; faceam o paralela cu fostul meu loc de munca din tara unde nu aveam cum sa ajung la sefu’ al mare si nici el nu venea printre noi.

Mella, mie mi-a parut tare rau ca n-am dat mana cu d-l Pacuretu, ambasadorul nostru la Sofia. Dar anul viitor n-o sa mai ratez ocazia. Cat despre ambasadorii Frantei in Romania, am avut sansa de a-i cunoaste pe ultimii 3.
Apoi, nu stiu cum e prin alte firme din Romania, dar acolo unde dau eu cu sapa, directorul cel mare trece in fiecare dimineata si-i saluta pe toti oamenii, sta de vorba cu ei ca de la om la om, glumeste, incearca sa mentina o atmosfera cordiala.

oh, deci se poate si in Romania, asta ma bucura. 🙂

Felicitari pentru aceasta performanta, multi viseaza sa dea mana cu ambasadorul Frantei, cine stie, poate mai vine pe la noi si mai schimbati niste idei.

Pai ambasadorul e tot timpul la noi. Dar a promis ca va veni sa viziteze si firma, la Pitesti.

Asa da, iti este oarecum drag de un astfel de om, chiar sa fi si condus, insa traim in secolul 21 si totul in jurul nostru este ca fluxul, urca si coboara astfel incat nimic nu e prea concret sigur!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.