Un personaj ciudat

3

Postat de Geocer | in categoria calatorii, De-ale mele | pe data de 30-10-2012

Am citit multe romane ale lui Jules Verne și am observat (printre altele) un lucru: în mai toate călătoriile în care ne-a purtat genialul scriitor există și câte un personaj mai ieșit din comun, mai ciudat. Am avut și eu parte să cunosc un astfel de personaj în timpul călătoriei pe care am efectuat-o acum câteva săptămâni în Franța, mai precis la întoarcerea din acea călătorie.
Îl cheamă Vlad Ionescu, dar nu știe nicio boabă românește. S-a născut în Australia din tată român (mai degrabă basarabean) și mamă din Bielorusia. Nici tatăl și nici mama nu-i mai trăiesc. Venea la București … ca să-și găsească o nevastă româncă. Și mă întreba dacă e greu să-și găsească. Ce naiba poți să răspunzi la o astfel de întrebare?
Și m-a întrebat mai multe, nu doar asta. Cică, ar fi auzit el că la București sunt niște saloane de masaj foarte interesante. Da, zic, probabil că sunt. „Unde?”. Habar n-am că eu nu cunosc bine Bucureștiul. Și nici în Pitești nu știu unde sunt astfel de saloane!
Dar femeile românce? Ce preferă ele la un bărbat? Le plac banii? Păi, e ca peste tot în lume: sunt și femei cărora le plac banii, sunt și altele care preferă tandrețea și afecțiunea…
Și-a scos și pașaportul ca să-mi arate că fusese în Afganistan, apoi m-a întrebat dacă și la București, la aeroport, sunt soldați cu arme. Că în Afganistan așa era. I-am explicat că e, totuși, o diferență între Afganistan și România. „Aha, da. Ai dreptate: Afganistanul e mai ieșit din comun”.
Dar a auzit el niște chestii înspăimântătoare despre români. Uite, de exemplu, eu mi-aș vinde copilul? Nici nu înțelesesem bine ce-a zis, așa că i-am răspuns „Yes”. Abia când i-am văzut mutra contrariată l-am rugat să repete întrebarea și i-am explicat că nu e chiar așa cum auzise el și că nu e cazul să creadă toate bazaconiile. Vorbea o engleză cam ciudată, plus că vorbea cam pe nas, de multe ori trebuia să-l rog să repete de câte 2-3 ori că să înțeleg ce vroia să întrebe.
Iar când avionul a aterizat la Otopeni a oftat și a zis: „Când o să am destul de mulți bani, aici o să vin să trăiesc și să mor!”.
L-am așteptat în zadar la punctul de recuperare a bagajelor. Aș fi vrut să-mi iau rămas bun de la el, poate că l-aș fi condus și până la hotelul la care avea rezervare, ca să nu mai dea o grămadă de bani la taxi. N-a apărut! Nu-i așa că era un personaj ciudat?

Comments (3)

O carte unde sa-l gasesti pe politicianul roman/ politicieni romani nu ai citit?
Nu de alta dar ne-ar prinde bine, am sti si noi la ce sa ne asteptam(cel putin teoretic)

Nu cred ca e roman; e basarabean.

Adevarat.. Numa la noi in Romania apar toti, ca ciupercile dupa ploaie..

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.