Universitatea Regală

3

Postat de Geocer | in categoria pitesti | pe data de 03-11-2012

Etichete:

în curând, Universitatea de Stat din Pitești (pe care am absolvit-o și eu în urmă cu 18 ani), se va numi „Universitatea Mihai I”, în cinstea Regelui, evident.
Foarte bine și frumos. Îi felicit pe oficialii universității pentru această inițiativă acceptată deja de Casa Regală. Dar stau și mă întreb, ca un adevărat cârcotaș ce sunt: oare se va găsi vreodată, în țara asta, o universitate care să dorească să poarte numele Traian Băsescu sau Ion Iliescu? Eu cred că nu!

Comments (3)

Hmmm, da ! Observ o tendinta ascendenta de promovare a casei regale in ultima perioada. Senatul Universitar ASE i-a acordat lui Mihai I titlul de Honoris Causa in anul in care ASE va implini 100 de ani. Asta bineinteles si pentru ca a fost fondata prin decret regal la vremea respectiva…

Pai da. Si Universitatea din Pitesti a acordat titlul de Honoris Causa principesei Margareta, cu ocazia implinirii a 50 de ni de invatamant universitar in urbea noastra.

…deci s-a facut dreptate ; ca M.S. MIHAI I-ul a abdicat din cauza netrebnicilor de studenti din acea vreme, care astfel au scapat de la masacrul planificat de nazisti (in Piata Universitatii, vreo 1000 de tineri) ; in cazul refuzului de abdicare i-ar fi avut pe costiinta… ; sa-i dea Dumnezeu, Mariei Sale, viata lunga si sanatate, in Pace si Onor… (indicativul meu este , in caz ca e nevoie).

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.