Maimuțele au fost lansate

0

Postat de Geocer | in categoria lansare | pe data de 20-12-2012

Nu este vorba de vreun experiment ştiinţific de lansare a unor astfel de mamifere pe orbită, ci de ceva mult mai pământesc. Mai precis, Cristian Cocea (jurnalist cu state vechi în Piteşti) şi-a adunat articolele publicate între 2008 şi 2012 în presa locală, într-o carte-jurnal pe care a intitulat-o „Maimuţe sub tricolor”. Iar aseară şi-a lansat-o cu mare fast, la Biblioteca Judeţeană Argeş, în faţa unui public numeros (vreo 20 de persoane).
Vorbitorii au spus multe: l-au lăudat şi felicitat pe autor, i-au aşezat titlul cărţii alături de „Cărţile junglei” sau de „Ferma animalelor”, au deplâns pregătirea jurnalistică a absolvenţilor din ziua de azi, au citit câteva pasaje din carte şi au remarcat faptul că primii la care te gândeşti citind acest titlu sunt politicienii (pentru că ei fac abuz de simbolurile naţionale până la demonetizarea acestora), dar „maimuţe” găseşti peste tot, nu numai în politică. Şi uite-aşa, vremea a trecut pe lângă noi fără s-o observăm.
S-a remarcat (prin absenţă) presa argeşeană. Aşa cum s-a exprimat unul dintre vorbitori, e de admirat solidaritatea de breaslă dintre jurnaliştii piteşteni.
Cât despre mine, am stat cuminte în scaunul meu, am făcut câteva poze, am obţinut autograful de la autor, apoi mi-am luat rapid tălpăşiţa că se făcuse ger.
În încheiere, va recomand să cumpăraţi cartea care acum se găseşte în librării, cât mai rapid cu putinţă. Nu de altceva, dar ni s-a spus că tirajul este limitat. Ar fi păcat s-o rataţi, zic eu. Iată şi două poze de la minunata lansare.

Cristian Cocea

Cristian Cocea

Prezidiul lansarii

Prezidiul lansarii

Comments are closed.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.