Au ajuns americanii pe Lună?

1

Postat de Geocer | in categoria Fără categorie | pe data de 28-01-2013

Răspunsul meu este categoric: NU.
De ce spun asta? Păi, hai să gândim la rece. Deci, la sfârșitul anilor ’60 din secolul trecut, chipurile, americanii au deținut tehnologia necesară construirii unor rachete spațiale capabile să ducă un echipaj uman pe Lună și să-l aducă înapoi în deplină securitate. Bun, dacă în acea perioadă au fost în stare de o astfel de performanță, de ce, timp de peste 40 de ani, nu s-a mai întâmplat nimic în materie de explorare selenară?
Acum vreo 2 ani mi-a ajuns la ureche o informație cum că americanii iși propun să ajungă (din nou) pe Lună, cooptând în acel proiect toate țările care au programe spațiale. Conform acestui proiect, aselenizarea ar putea avea loc în anul 2022.
Adică, în anii ’60, folosind tehnologii cu mult mai înapoiate decât cele de azi (să nu uităm că pe vremea aceea aparatura electronică se baza tot pe tuburi electronice, așa numitele lămpi), ai reușit să ajungi pe Lună după cercetări de doar 2-3 ani, iar în ziua de azi, când s-a avansat imens de mult, ai nevoie de vreo 12 ani? Să fim serioși!
De ce-au pus la cale americanii acea înscenare? Pe scurt, era vremea războiului rece, iar sovieticii reușiseră să trimită în spațiu, mai întâi o cățelușă, apoi un om (pe Iuri Gagarin). În paranteză fie spus: absolut nimeni n-a negat performanța rușilor, în schimb, în ceea ce privește aselenizarea americanilor există foarte multe voci contestatare.
Revenind la motivele pentru care americanii au pus la cale acea înscenare, ei au simțit nevoia să demonstreze că au ajuns la o dezvoltare tehnologică superioară celei a sovieticilor. Performanța rusească ajunsese să fie admirată chiar și în țarile occidentale. Am citit chiar eu niște articole admirative publicate în presa franceză. Tocmai de aceea americanii s-au simțit nevoiți să arate că tot ei sunt „jupâni” în domeniul explorării spațiale.
Argumentele pe care ei le aduc în susținerea teoriei aselenizării sunt destul de ușor de combătut: un robot putea să instaleze un steag american pe suprafața Lunii, iar un altul putea să strângă cațiva saci de rocă selenară și să-i aducă pe Terra. Dacă o fi vorba de-adevărateea de rocă selenară.
Deci, revin: părerea mea este că americanii încă n-au ajuns pe Lună.

Comments (1)

nu am privit niciodata din punctul asta de vedere si ma faci sa imi creez dubii .
inca ceva , ai mai castigat un cititor fidel ..sa auzim numa’ de bine

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.