Iar suntem luați drept proști

2

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele, Indignari | pe data de 13-03-2013

Indiferent de culoarea politică, autoritățile române au obiceiul de a-și trata cetățenii ca și când ar fi proști îngrămădiți. Mă tot uit de vreo 2 zile la aștia care vin să ne liniștească în ceea ce privește problemele depistate la diverse produse alimentare și parcă nu-mi vine să-mi cred urechilor.
Spun dumnealor și repetă la nesfârșit, că produsele vândute în locuri autorizate nu au probleme, deci le putem cumpăra și consuma fără nicio reținere. Adăugand faptul că doar pe piața neagră putem găsi lapte infestat cu aflatoxină, carne de curcan cu urme de antibiotice sau carne de cal vândută ca și carne de vită.
Ori, realitatea din teren îi contrazice fără nicio urmă de îndoială: exporturile de carne cu probleme nu s-au făcut la negru. Aflatoxină în lapte sau carne de cal etichetată drept carne de vită nu s-au găsit în niște depozite clandestine, ci în unele care funcționau în mod legal având toate autorizațiile necesare. Ce să înțelegem? Că laptele bun îl trimiteau la hipermarket, iar pe cel infestat îl vindeau la negru? Sau, carnea de curcan cu urme de antibiotice o vindeau la negru in Germania, iar pe cea bună o livrau la Carrefour România?
Hai să fim serioși! Asigurarea asta dată de autorități nu valorează nici 2 parale. Nu e decât praf aruncat în ochii fraierilor, cu speranța că nu vor fi afectate prea tare vânzările de astfel de produse.
De altfel, eu am de gând să mă duc la magazinul din colț și să le cer o sticlă de lapte „dintr-ăla cu aflatoxină”. Iar dacă-mi vor spune că nu au, o să le zic: „îmi pare rău, dar fără, eu nu cumpăr. Am auzit că alte magazine oferă aflatoxina inclusă in prețul laptelui, așa că n-am chef s-o cumpăr separat”.

Comments (2)

Buna, imi place foarte mult blogul tau si vreau sa stiu daca te intereseaza sa facem schimb de linkuri: http://www.ditoate.com .Eu te-am adaugat deja , si astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.

Bine, fie!

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.