Strategie

7

Postat de Geocer | in categoria De-ale mele | pe data de 31-03-2013

Nu știu dacă ați remarcat un lucru: oamenii sunt răi și invidioși. S-a dus demult, s-a pierdut, spiritul de solidaritate. În zilele noastre, oamenii se bucură de răul altuia.
Conștient fiind de acest lucru, eu mi-am pus la punct o strategie personală. Astfel, dacă mă întreabă cineva ce mai fac, răspund evaziv: „Așa și-așa. Și mai bine, și mai rău”. „Păi, de ce rău?”, mă întreabă interlocutorul meu, complet dezinteresat de faptul că am zis „și mai bine…”. Atunci, încep și eu să mă plâng. Că la serviciu treburile merg prost, că salariul e mic, că acasă am probleme, că am o rudă bolnavă și așa mai departe. Amicul meu mă compătimește, în față, dar știu bine că în sinea lui se bucură. „Iată, își zice, sunt și oameni mai nefericiți decât mine!”
Ce-aș fi rezolvat dacă i-aș fi spus că sunt bine merci, că am un salariu barosan, că în familie totul merge ca pe roate, că firma la care lucrez se dezvoltă pe zi ce trece, iar acest lucru se răsfrânge în mod pozitiv și în viața mea? Pe loc, omul m-ar fi privit cu admirație. Dar, in sufletul său, știu sigur că m-ar fi invidiat. Și nu doar atât, dar mi-ar fi dorit și ceva rău.
În concluzie, cred că e bine să le dau celor din jur ocazia de a se bucura de răul meu. Nu pierd nimic. Nici măcar un prieten.

Comments (7)

E o strategie buna; nu e nici invidie, nici imprumuturi sau sponsorizari…

Corect!

Nu mai bine le dai un raspuns direct cu ceea ce faci, decat sa insiri toate alea? Tot evaziv e: „treaba”, „muncesc”, „la servici”, „acasa”,
„pe net” , etc :))

Cum o mai duci? – Ca si pana acum. Nimic nou :)) Avand in vedere ca intrebarea se pune mai mult dintr-o curiozitate subtila.. daca ii spui ca nu e nimic nou, o sa spuna un „aha” si se opreste 🙂

Ai dreptate, e mai simplu asa. Dar daca-i spun cat de rau o duc, il fac si pe om fericit. Se bucura de raul meu. Asta era ideea!

Oamenii nu sunt diavoli. Deci, nu cred ca un Om s-ar bucura de raul altui om.
Sunt barbati care folosesc aceasta strategie pentru a intra in gratiile femeilor, dar mila si consolarea mi se par insulte. Nu ma simt atat de normala, de mediocra, de superficiala de a compatimi pe cineva care se victimizeaza. Asa ca schimba-ti strategia asta de doi bani.

Carmen, tu spui ca oamenii nu sunt diavoli? Tu, care m-ai demonizat de zeci de ori? Cand ai spus adevarul?

Imi cer scuze,daca tu te-ai simtit demonizat de mine. Deocamdata nu esti, dar daca mai folosesti strategia asta ….
Cernatescule, stii, atunci cand eram copii te vedeam ca pe un inger,iar acum te vad ceea ce esti:un om.

Yet Another Social Plugin powered by TutsKid.com.